Šťastie má mnoho podôb (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 324 slov
Počet zobrazení: 1 493
Tlačení: 67
Uložení: 69

Šťastie má mnoho podôb (Úvaha)

Šťastie. Pre každého z nás znamená niečo iné. Pre niekoho znamená byť slávny, pre druhého zase byť bohatý, pre ďalšieho mať priateľa a robiť spoločné „couple“ fotky na Instagram. Tak čo vlastne šťastie je? Čo znamená slovíčko ŠŤASTIE?

Ako som písala na začiatku pre každého znamená niečo iné. Pre dnešnú mládež znamená byť nejako známy, obľúbený, či mať dobré výsledky v škole (pre niektorých, samozrejme). Nemusí byť extra slávny, stačí, keď bude obľúbený v skupine ľudí, ktorých má rád. Áno, aj toto je určitý typ šťastia. V dospievaní je normálne, že si hľadáme svoju tzv. druhú polovičku a keď ju nemáme, sme frustrovaný zo života, nič nás nebaví a život nemá zmysel.

Je to hlúposť, viem! No je to súčasť dospievania. Pre našich rodičov je šťastím vychovať zo svojich detí slušných ľudí. Pre našich starých rodičov to ale znamená, aby sa dožili svojich vnúčat, a aby sa rodina stretávala na tých „nudných“ stretnutiach, kde je často viac zábavy, ako na nejakej párty.

Tak čo teda znamená slovo ŠŤASTIE? Podľa mňa skutočné šťastie je, keď sú všetci na ktorých nám záleží zdraví. Áno, viem, určite je klišé, že 17 ročné dievča tu hovorí, že najväčšie šťastie je, keď sme zdraví, keď pre väčšinu mladých je najväčšie šťastie, keď majú drahé veci a podobne. Lenže skúste sa zamyslieť, robili by sme všetky tie veci, ktoré nás robia šťastnými, keby sme neboli zdraví?

A odpoveď znie NIE! Nie nadarmo sa hovorí, že ak človek ochorie, želá si len jedno. A určite to nie sú značkové handry, drahé Gucii kabelky a každý piatok sa opiť na párty. Želá si len jedno a to zdravie. Škoda, že si to začneme uvedomovať až keď o to zdravie prídeme alebo sa ocitneme v situácii, kedy naši blízki ochorejú a vám nezostáva nič iné len sa prizerať, ako sa trápi a neviete mu nijako pomôcť. Preto si vážme to najdôležitejšie šťastie, ktoré máme a to je zdravie.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu