Zviera je živý tvor, nie hračka. Má svoje práva. (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 369 slov
Počet zobrazení: 821
Tlačení: 107
Uložení: 95

Zviera je živý tvor, nie hračka. Má svoje práva. (Úvaha)

Zviera je krásny tvor. Je to niekto, pri kom máme hneď lepšiu náladu, sme šťastnejší, usmievame sa, bláznime sa a zabávame sa s ním.

Veľa ľudí má zvieratko aj doma. Sú ľudia, ktorí sa o zvieratko starajú ako o svoje dieťa, berú ho ako jedného z členov svojej rodiny. Ale sú aj ľudia, ktorí sú úplne iní. Kúpia si psa ešte ako šteniatko. Tešia sa z neho, majú radosť, aký je skvelý, milý, rozkošný, maličký, prítulný, veselý. No postupom času psíka zanedbávajú.

Sú nahnevaní, keď šteká, behá po byte, vymýšľa, ničí veci a neposlúcha. Ak majú zlú náladu, sú unavení z práce, nemajú čas a už ani chuť sa o psíka zaujímať, starať sa. Ak už majiteľ psíka nezvláda starať sa o neho, mal by ho dať do útulku. Ja by som to nikdy neurobila, lebo keď už si raz kúpim psíka, mala by som s ním byť stále a nielen vtedy, keď je ešte malé, prítulné šteniatko.

No aj napriek tomu niektorí ľudia psíka vyhodia z domu ako nepotrebnú hračku a už ich viac nezaujíma kde je, čo robí, či nie je hladný. Ak sa stane, že majiteľ psíka vyhodí z domu a vonku ho nikto nezoberie do útulku alebo domov, psík môže na ulici umrieť. Tiež sa môže stať, že majiteľ si psíka doma síce nechá, ale stará sa a zaujíma sa oňho veľmi málo.

Pri takomto „ staraní“ sa môže psíkovi niečo stať a môže byť zúrivý a práve vtedy si majiteľ vlastne uvedomí, ako sa stará alebo skôr nestará o svoje zvieratko. Podobné veci sa môžu stať, aj keď si človek privedie iné zvieratko. Prinesie si škrečka a hovorí si: „krásny škrečok“. Na pohľad môže byť síce zvieratko krásne, ale ak sa o škrečka nevieme dobre postarať a nebaví nás sa oňho zaujímať, môže to skončiť tragicky.

Pri kúpe zvieratka by sme mali rozmýšľať, či sa o tohto tvora vieme postarať, či mu vieme venovať dostatok svojho času, či máme financie na všetko, čo bude potrebovať a ak sme ešte deti, tak sa najprv poraďme s rodičmi. A asi najhlavnejšia vec zo všetkého : ZVIERA NIE JE HRAČKA, KTORÚ PO TOM, AKO NÁS PRESTANE BAVIŤ, ZAHODÍME.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Zviera je živý tvor, nie hračka. Má svoje práva. (Úvaha)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu