Od čoho závisí úspech (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 190 slov
Počet zobrazení: 1 245
Tlačení: 101
Uložení: 94

Od čoho závisí úspech (Úvaha)

V živote nie je dôležité dostať do rúk všetko hotové. Dostali sme život, hoci sa nás nikto nepýtal, či ho chceme. Dostávame vzdelanie, no áno je získané hlavne zásluhou učiteľov. Čo je potom úspech? Kedy zažijeme ten krásny pocit, pri ktorom cítime, že sme neporaziteľní?

Keď sme boli malí, našimi úspechmi boli slová, kroky, ... Veď kto sa necítil ako hrdina, keď dokázal sám a bez šušlania vysloviť „r“? Neskôr to bol prečítaný šlabikár alebo naučená malá násobilka. Našim veľkým úspechom bolo aj udržanie rovnováhy na bicykli (krásny pocit víťazstva nad pomocnými kolieskami).

Prečo potom zažívame toľkokrát sklamanie a smútok z nedosiahnuteľných cieľov? Čím to je, že nám padajú pod nohy obrovské polená, ktoré nám bránia ísť za tým, čo chceme dosiahnuť?

Prečo nám uberajú zo sebavedomia, ktoré je pre nás tak potrebné? Príčina je v tom, že nemáme chuť, silu a energiu sa pozbierať zo zeme, oprášiť si kolená a urobiť pevný a dôležitý krok vpred. Na to, aby sme to dosiahli je dôležité ostať aj v tých najťažších chvíľach optimisticky naladení, pretože dobrá nálada je tým najlepším palivom ako prísť k úspechu. Nášmu úspechu!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.030 s.
Zavrieť reklamu