Zober loptu a nie drogu

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 266 slov
Počet zobrazení: 832
Tlačení: 84
Uložení: 85

Zober loptu a nie drogu

Keď som počula, že sa nesmie fajčiť lebo to škodí zdraviu, pomyslela som si, prečo fajčia aj lekári, ktorí tiež vedia, ako to škodí. Veľa takých ľudí robí prednášku, ktorí fajčia, pijú a drogujú a ani si neuvedomujú, že škodia sami sebe a ostatným na okolí. Mnohí si myslia, keď si zapália cigaretu raz začas, to im predsa neuškodí. Mýlia sa, tak isto to škodí, ako keby fajčili pravidelne. Už viacerí z nás vyskúšali prvú cigaretu, ale načo?! To je úplne zbytočné!

Ak si na to navykneme, nevieme s tým už prestať. Je potrebné mať silnú vôľu, ktorú nie všetci majú. Drogy?! Tie sú ešte oveľa horšie ako cigarety a alkohol, práve preto sú aj protizákonné. Ja drogy nikdy nevyskúšam, pretože podľa mňa je to nezdravé a veľmi to škodí. Ľudia, ktorí drogujú si myslia, že je to úplne v poriadku, a ani si neuvedomujú, ako si škodia. Poznám pár ľudí, ktorí drogujú a vyzerajú hrozne, veľmi hrozne. Nemám rada ľudí, ktorí drogujú, je to ich vec, ale mne sa to nepáči. Alkohol?! V momente, keď niekto začne pravidelne piť, tak sa z neho stáva iný človek, stáva sa alkoholikom.

Ak alkoholikov nezmení ani to, že majú deti, tak deti majú smolu, nemôžu za alkoholizmus svojich rodičov. Prežívajú hrozné detstvo. Pri fajčení nám ochorejú pľúca a iné orgány, pri drogách halucinujeme a je nám nanič, taktiež pritom zlyhávajú viaceré orgány ako pri alkoholizme. Mnoho ľudí zomrelo kvôli tomu, že im zlyhala pečeň. Treba zdravo žiť, športovať a správne sa stravovať, ale hlavne sa vyhýbať týmto zlým návykom. Veľa šťastia, dúfam, že ste sa zamysleli mnohí nad sebou pri čítaní týchto riadkov a nezačnete fajčiť, drogovať a ani požívať alkohol.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu