Moja prvá láska (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 826 slov
Počet zobrazení: 1 301
Tlačení: 83
Uložení: 85

Moja prvá láska (Rozprávanie) 

Keď som mala 4 roky, chodila som do škôlky. Boli sme v škôlke a ja som chcela jedného chlapčeka. Nosila som mu plyšáky, on sa potom vždy tak na mňa pozrel tými jeho veľkými modrými očami. Bola to moja prvá láska v škôlke. Celé tie 2 mesiace sme sa spolu hrávali, až dovtedy, kým som sa neodsťahovala.

Moja prvá láska bola v škôlke. Bolo to, keď som bola škôlkárka a môj frajer bol stredňák. Bola to pekná láska. Veľa si toho nepamätám, ale jedno si naisto pamätám, a to, že ma miloval, a to veľmi.
Keď sme mali prestávku, tak som ho vždy hľadala. Oni boli ešte vo vnútri. Keď prišli von ,hneď ma našiel, zakryl mi oči a povedal: Hádaj, kto to je? A ja som to už vedela. Ach, to bola krásna láska! Držali sme sa za ruky. Kde sú tie časy! Potom sa musel s rodičmi odsťahovať, a tak som zostala sama. Chvíľu som bola smutná, on tiež. Ale už nie som, ba niekedy ho vídam. Stali sa z nás dobrí kamaráti, keď príde za babkou, vždy sa stretneme.

Moja prvá láska bola v škôlke. Mala som ho veľmi rada, aj on mňa. Raz, keď ma otec priviezol do škôlky, tak som ho videla držať sa s inou babou za ruku. Prestávali sme sa stretávať. Opýtala som sa ho, kam ide a on mi povedal, že sa sťahuje do Bratislavy. Ale ešte si stále píšeme cez facebook.

Ja som mala svoju prvú lásku v druhej triede, i keď niektorí majú lásky už aj za sebou. Páčil sa mi jeden chlapec. Po čase sa mi páčil menej a neskôr už vôbec. Odvtedy prešiel rok a odvtedy sa mi nikto nepáči. 

Moja prvá láska bola v 5.rokoch. Zúfalo som bola doňho zaľúbená. Hral sa s nami tak, že nás zajímal ako Indián. Ruky som mala celé doškriabané. Bolelo to, ale zamilovaný človek vydrží všetko.

 „Prvých lások“ som mala niekoľko: v MŠ, v ZŠ aj na SŠ. A čo je to tá prvá láska?

 Moja prvá láska bola Veronika zo škôlky a navyše bola moja suseda. Vždy sme sa spolu vozievali autom, chodievali sme k sebe do bytov, večne sme sa spolu hrávali na ihrisku a nikdy sme sa nerozdelili, každý deň sme spolu urobili všetko. Rozdelila nás až vzdialenosť, keď sme boli nútení sa presťahovať.

Bolo to asi pred mesiacom, keď som sa zaľúbila do najkrajšieho chalana v dedine.

Videla som ho prvýkrát a hneď preskočila iskra.

Chodí ďaleko do školy, asi bude starší, vidíme sa málo, ale ja som stále zamilovaná. Píšeme si cez pokec.

Mala som asi 4 roky a chodila som do škôlky. Hneď v ten deň sa mi zapáčil chlapec, ktorý býval o ulicu ďalej. Po kamarátke sme si odkazovali, že sa ľúbime. Do konca sme si naše postieľky pritlačili k sebe. Ľúbili sme sa, no on po niekoľkých minútach odišiel. Ľahol si k namyslenej dievčine a hovoril jej to isté, čo mne. S dievčatkom som sa pohádala, jemu som hodila o hlavu stoličku. Nakoniec to skončilo tak, že on mal rozbitú hlavu, ja som bola taká sklamaná, že do škôlky som nechcela chodiť a z veľkej lásky nič nebolo. 

Dobre si na to spomínam. Bolo to v škôlke. Boli sme partia- dvaja chlapci a dve dievčatá. Mne sa páčila jedna a môjmu kamarátovi druhá. Všetci štyria sme utiekli na chodbu a tam sme sa rozprávali. Vychovávateľka nás chytila a povedala, že to povie rodičom. Potom sa moja najlepšia kamarátka odsťahovala a partia sa rozpadla. Veľmi som smútil, ale o tri dni som si našiel druhú najlepšiu kamarátku.

Keď som bola malá bola som zamilovaná do môjho bratranca. Mala som 3 roky. Ale potom si našiel frajerku , tak som sa zamilovala do môjho druhého bratranca. A do toho som bola zamilovaná až do- vtedy, než som išla do školy . Teraz som zase zamilovaná. Pamätajte si, že keď ste zamilovaný a vie to celá trieda a vysmieva sa vám , nie je to hanba. Láska kvitne v každom veku.

Mohla som mať vtedy tak 8 rokov. Veľmi sa mi páčil syn sestry mojej tety. Volal sa Martin. Stretli sme sa na bratrancovej promócii a strašne sa mi zapáčil, no vtedy bol deviatak a ja som bola druháčka. Boli sme kamaráti. Keď sa promócia skončila, bratranec oznámil, že sa budú s priateľkou niekedy brať. Potešila som sa, že sa znovu stretneme, dokonca som si trénovala ,ako mu poviem, že sa mi páči. No bratranec nie a nie ženiť sa, tak som naňho nakoniec zabudla. A svadbu bude mať bratranec tento rok, no mne sa už Maťo nepáči... 

Keď sme boli pubertiaci, tak bolo zvykom písať po múroch a stĺpoch, na ploty a na cestu:

ED + JH = VLPP

(veľká láska, posteľ praská). Často sme sa kvôli tomu aj pobili, ale kto nebol ani raz takto spojený s niekým iným, ten sa cítil menejcenný. Dnes je to už zastarané, stačí skratka ILY.

Moja prvá láska bola v prvej triede. Dostala som prvú päťku z diktátu a spolužiak ma poľutoval. Hneď z nás trieda urobila frajerov. Ja som sa hnevala, ale zároveň som bola pyšná, že mám frajera. No keď sa mi doma začali posmievať, tak som ho v škole zbila a lásky bol KONIEC.

Tieto príspevky sme vyzbierali ako anonymné medzi žiakmi a kamarátmi. Za pravosť neručíme!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu