V náručí otca a mamy (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 361 slov
Počet zobrazení: 422
Tlačení: 36
Uložení: 45

V náručí otca a mamy (Rozprávanie)

Nie každé dieťa má mamu aj otca. Niektorí nemajú ani jedného, ale ja mám. Mám mamu aj otca a som za to veľmi vďačná.

Každý z nich je iný a výnimočný. Môj otec vo voľnom čase rád jazdí na bicykli alebo pracuje v záhrade. Moja mamina vo voľnom čase rada varí a pečie, stará sa o kvetiny v záhradke alebo lúšti sudoku. Obidvaja vedia krásne kresliť. To po nich zdedila moja sestra.

Každý deň sa o mňa dobre starajú. Vždy mi navaria chutné jedlo. Ocino ma vždy ráno zavezie do školy a poobede do ZUŠ, odkiaľ ma mamina vezme domov. Takže taký osobný taxík.

Teraz, keď sa ten režim trochu zmenil a nechodíme do školy, musíme sa s rodičmi deliť o počítače a notebooky. Ocino nám vždy ráno spraví raňajky a keď treba, pomôže nám aj s počítačmi. Mamina navarí obed, aby sme mali čo jesť, kým bude v práci.

Moji rodičia ma od malička naučili veľa vecí. Sedieť, potom krok po kroku kráčať, bicyklovať sa, korčuľovať, plávať… Utešovali ma, keď som bola smutná. Napomenuli ma, keď som robila hlúposti, aby zo mňa vyrástlo slušne vychované dievča. Keď som si myslela, že nič nedokážem, vraveli mi, že všetko sa dá, keď sa chce. A tak ma naučili nevzdávať sa. Oni ma priviedli k tancu a som za to rada. Tancujem asi od štyroch rokov. Teraz mám trinásť a tanec stále rovnako milujem. Rodičia ma vždy podporujú v tom, čo ma baví. V hudbe, v pohybe, v učení, vo všetkom…

Rodič je ten človek, ktorý pri tebe stojí v každej chvíli, keď si smutný, šťastný, nahnevaný, hladný, sklamaný, keď máš svoje nálady, keď sa bojíš… Rodič je ten, ktorý je na teba prísny, ale preto, že ťa má veľmi rád a chce z teba vychovať dobrého človeka. Rodič je ten, ktorému môžeš povedať všetko. Rodič je ten, ktorý o tebe vie viac ako ty sám. Rodič je ten, ktorý ti dokáže vysvetliť aj to nevysvetliteľné. Rodič je ten, ktorý ťa má radšej ako čokoľvek na svete.

Mám ich veľmi rada a som šťastná, že tu vždy pre mňa sú. A za to im patrí veľké ĎAKUJEM!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu