Nebojme sa hávede! (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 17.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 408 slov
Počet zobrazení: 369
Tlačení: 50
Uložení: 49

Nebojme sa hávede! (Rozprávanie)

24. 12. 2021 17:32

Od skorého rána chystám štedrovečernú večeru, aby boli tieto Vianoce nezabudnuteľné a stane sa toto! Všetko mohlo byť tento rok perfektné... Zohnala som najlepšie muchy... celú pavučinu som vyzdobila malými kryštálikmi ľadu... Aj stôl som krásne prestrela. No to by nebola naša rodina, ak by sa niečo nestalo! Kornélius išiel s deťmi koledovať. Už je skoro 6 hodín a ich nikde... Ak sa do desiatich minút nevrátia, namiesto tých chutných múch budeme mať na večeru Kornélia!!!

17:40

Začínam mať o nich strach. Čo keď ich niekto zašliapol? Stalo sa to aj našim susedom. Ich najmladšieho syna pripučili. Možno som už teraz vdova. Kornélia mi až tak ľúto nie je. Veď aj tak by som ho po 10. výročí musela zožrať... Ale čo moje deti??? Moje dve krásne, trošku chlpaté deti! Čo ak je už po nich?! Chudinka Samantha! Nedožila sa chvíle, kedy by si našla

vlastného manžela, ktorého by mohla neskôr zožrať. Ale čo! Možno ešte žijú. Veď sú predsa Vianoce. Zázraky sa dejú. Hlavne o takomto čase. Počkám ešte chvíľu, či sa nevrátia.

17:58

Idem ich hľadať! Síce sa mi veľmi nechce opustiť pavučinu, ale čo pre svoje deti neurobím? A pre Kornélia tiež, no...

19:28

Ďakujem za pekné Vianoce! Bola som sa pýtať u všetkých susedov, či ich nevideli. Všetci mi odpovedali to isté. Že ich videli len ráno, keď k nim prišli vinšovať. Bola som dokonca aj u tých potetovaných Križiakovcov. Nikto nevedel, kde by mohli byť. Nakoniec som ešte zašla k Tarantulovcom. Agatha je moja dobrá kamarátka. A navyše majú strážneho mravca, ktorý vie zachytiť čuchovú stopu a vystopovať kohokoľvek. Ten mravec nás viedol cez hustý les. Vôbec sme nevedeli, či sa mu dá veriť a či nás vedie správne. Vždy sa však na vôdzke hnal jedným smerom, a tak sme dúfali, že azda nejakú stopu zachytil. Priviedol nás až na územie ľudí. Do mesta. Tam sa ma zmocnili pochybnosti. Nie sme predsa žiadne domáce pavúky, ktoré by žili niekde v rohoch izieb ľudí, a tak som si pomyslela, čo by tam mohol Kornélius s deťmi robiť? No nakoniec ten mravec vôbec nesklamal. Kornélia aj deti sme našli a teraz sú už doma.

Uniesli ich ľudia. Boli uväznení v botanickej záhrade. Poviem vám, bol to luxus. Toľko rozvoniavajúcej zelene! No museli sme sa vrátiť domov. Mojich blízkych tam zavreli preto, lebo sa im tam veľmi premnožili muchy.

Je predsa známe, že my, pavúky, si s tou háveďou vieme poradiť!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu