Sebastián na prázdninách (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 17.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 505 slov
Počet zobrazení: 872
Tlačení: 45
Uložení: 49

Sebastián na prázdninách (Rozprávanie)

„Ahojte, moje meno je Sebastián a prezývajú ma Seb. Chcel by som vám ukázať, ako vyzerajú moje klasické prázdniny“... Asi takto začínal Sebastián svoje video, ktoré ako vždy zavesil na toho požierača času, nazývaného Blchtube. Seb vždy hovoril, že keď vyrastie, chce byť slávny ako ostatní Blchtuberi, ako napríklad Blcha Dano alebo Blcha Horáková. Nie náhodou sa všetci volajú blchami.

Seb žil spoločne so sestrou a mamou. Jeho otec pracoval v Austrálii a keď sa zamyslíte, určite by mu nevyhovovalo dochádzať každý deň až do Dánska za svojou rodinou. Áno, Seb, jeho sestra a mama žili v Kodani. Vlastne tam nežili oni, ale pes, ktorý sa volal Dionýz. Táto rodina patrila do čeľade Ctenocephalides canis, čo je po slovensky blcha psia. Tento rok mali ísť navštíviť babku, ktorá bývala v Londýne. Seb práve nakrúcal na video svoj cestovný kufor, aby mohli všetci jeho budúci diváci vidieť, aký je vlastne neporiadnik.

„Seb, pohni, mama už čaká!“ kričala na neho sestra. Seb vypol kameru a letmým krokom sa pohol k svojej matke. Na chrbát si dal tašku, kufor poriadne chytil do ruky a mohlo sa odcestovať! Samozrejme, keby si jeho sestrička nezabudla mobil... Po pár minútach, keď už prišla sestra, mama sa napriahla a mohutným skokom skočila až na vreckovku. Vplyvom prievanu v byte sa vreckovka začala dvíhať a letela von oknom. Letom svetom sa dostala až na letisko, kde ju dovial vietor do lietadla, na sedadlo prvej triedy. Dlhý dvojhodinový let bol pre všetkých vyčerpávajúci. Akonáhle letušky otvorili dvere kabíny, výlet mohol pokračovať. Asi po polhodine sa Sebova mama konečne vítala so svojou svokrou. Mama si nebola istá, ako dlho budeme môcť u babky ostať, tak sa jej opýtala, či pôjde aj ona na dovolenku. Babka nie je veľká cestovateľka, ale vravela, že toto leto by chcela tráviť v zadných partiách. Seb ani jeho sestra nemali radi babkin britský akcent, ale čo už sa dalo robiť. Museli tu prežiť ešte ďalších päť dní. Babka bola veľmi

pohostinná, a ponúkla deťom pár psích chlpov. Deti slušne odmietli, tak im pripravila klasickú britskú krv s mliekom. Keď ju ochutnávala Sebova sestra, poriadne ju striaslo, lebo nebola pripravená na takúto zvláštnu chuť. Vtom Seb vyprskol nápoj a začal sa z plného hrdla smiať. Seb si totiž spomenul na nedávnu televíznu reportáž o dvoch opitých blchách, ktoré sa v skoku zrazili. Bola to matka a jej dcéra. Najvtipnejšia na tom celom bola hláška podnapitej dcéry, ktorá znela nejako takto: „Toto je moja matka a ja som jej dcéra a my dve držíme spolu!“ Medzitým sa mama začala vadiť s babkou o výchove detí. Seb sa chvíľami bál, že kultivovaná konverzácia týchto dvoch žien prepukne až do bitky, no našťastie sa nič nedialo.

Seb mal chvíľu čas, aby nahral video na Blchtube. Asi o pol ôsmej začal sledovať dokumentárny film o živote ľudí. Medzitým rozmýšľal, akú tému bude mať jeho budúce video. „Možno by to mohlo byť niečo o tom, aká je moja každodenná rutina, a že my, blchy, máme aj svoje povinnosti, nielen cicať krv psom, ako si myslia ľudia!“

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu