U zverolekára (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 18.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 263 slov
Počet zobrazení: 426
Tlačení: 37
Uložení: 38

U zverolekára (Rozprávanie)

Doma máme veľa zvieratiek. S každým musíme ísť raz k zverolekárovi, aby im pichol zverolekár injekciu. Vždy chcem ísť aj ja.

Jedného dňa sme museli ísť k zverolekárovi so psíkom Dastym, s mačičkou Millie a s kocúrikom Sheggym. Zobrala som vodidlo pre Dastyho a nasadila mu ho. Mama zobrala prepravku. Nemohli sme ešte zabudnúť na knižku zaočkovaní pre každé zvieratko. Nasadli sme do auta. Dasty sedel vedľa mňa. Išli sme našim autom a zaparkovali sme pred budovou. Mama zobrala Sheggyho a Millie v prepravke a ja Dastyho na vodidle. Vošli sme do budovy.

Prvý išiel Sheggy s Millie. Zverolekár im pichol injekciu. Ja som zatiaľ čakala s Dastym pred miestnosťou. Keď sme tam minule boli s Dastym ocikal im roh steny. Odvtedy si dávam veľký pozor. Dasty začal byť nervózny tak som si s ním trocha pochodila. Potom sa upokojil. O chvíľku mal Dasty ísť na injekciu. Sheggyho a Millie položili naspäť do prepravky a Dastyho na stôl.

Zverolekár išiel prichystať injekciu a Dasty sa strašne chvel. Celý stôl sa triasol. Keď mu išli pichať injekciu ešte viac sa bál. A keď mu ju už dali zobrala som si Dastyho na ruky. Nevedela som ho udržať pretože sa chcel dostať čo najskôr na zem. Zverolekár pripísal každému zvieratku do jeho knižky nový oznam o zaočkovaní. Pripla som Dastymu naspäť vodidlo. Mama zobrala Sheggyho s Millie a ja som zobrala Dastyho. Nasadli sme do auta a išli domov.

Tento deň bol pre Sheggyho, Millie a hlavne pre Dastyho bolestivým dňom. Ale Dasty je rád, že už rok nemusíme ísť na injekciu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu