Odsúdená láska

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 403 slov
Počet zobrazení: 457
Tlačení: 45
Uložení: 51

Odsúdená láska

V jednej skromnej dedinke žilo dievča menom Janka. Dievča, ktoré bolo čestné a vždy úctivé. Ľudia ju doslova zbožňovali. Aj keď toto dievča vždy vyžarovalo len pozitívnu energiu a šírilo okolo seba len dobré mravy a žiarivý úsmev, v srdci však skrývalo bolesť a bezmocnosť. Zamilovalo sa práve do chlapca, ktorý si jej city nezaslúžil a lásku jej neopätoval. Dlho trpela a dusila v sebe tento smútok, zatiaľ čo ostatní o tom ani netušili.

Jedného dňa sa však stal prelomový zlom, ktorý zmenil túto situáciu. Na dedine sa konala veľká oslava, na ktorej samozrejme nemohla Janka chýbať. Na oslavu išla so svojou rodinou a kamarátkou Elenkou. V priebehu oslavy hľadala Elenku po celej sále, no nenašla ju, a tak sa išla pozrieť von. Tam stála Elenka s partiou a s jedným očarujúcim chlapcom zďaleka. Janka sa však nechcela vnucovať, a tak odišla do sály. Ten chlapec, čo Janku zaujal, si ju dal zavolať. Janka teda išla za ním. Všetci sa rozhodli, že pôjdu na zmrzlinu a porozprávajú sa o spoločných záujmoch. Natoľko si padli do oka, že sa stretávali aj naďalej. Po čase Janka na svoju vysnívanú lásku úplne zabudla a zamilovala sa do chlapca zďaleka. Chlapec sa volal Dávid. Janka a Dávid mali taký krásny vzťah, že by im takú lásku mohol každý závidieť.

Boli tak šťastní, že by pre seba boli schopní urobiť čokoľvek a obetovať sa jeden pre druhého. Po rokoch ich nevinnej a slobodnej lásky sa rozhodli, že svoj vzťah uzákonia. Dievča bolo konečne šťastné a plné lásky a spokojnosti, no osud jej nedoprial byť šťastnou naveky. Janka a Dávid sa rozhodli, že pôjdu na medové týždne do Ríma. Veľmi sa tešili a po medových týždňoch sa plánovali usadiť a vytvoriť si domov a rodinu.

Na cestu do Ríma si zvolili ako dopravný prostriedok práve lietadlo, pretože sa tam chceli dostať čím skôr. To sa im však stalo osudným. Lietadlo začalo mať komplikácie a v lietadle začala prebiehať panika a strach. Janka a Dávid sa po celý čas držali za ruky a dúfali, že sa na zem dostanú spoločne. Lietadlo však spadlo. Prežilo len pár ľudí a medzi nimi bola aj Janka.

Dávid bohužiaľ tragicky zahynul. Janka od tej doby upadla do hlbokého smútku a žiaľu za svojím milovaným. Pár, ktorý sa každému javil ako ukážkový príklad úprim- nej a čestnej lásky, nakoniec skončil v jednom okamihu. Spoločný život im však nebol súdený. Bola to žiaľ odsúdená láska.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu