Cestovanie časom (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 413 slov
Počet zobrazení: 931
Tlačení: 58
Uložení: 66

Cestovanie časom (Úvaha)

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aké by to bolo, keby sme dokázali cestovať v čase? Podľa mňa by to bola super skúsenosť, ale keby táto možnosť padla do zlých rúk, mohla by mať katastrofálne následky.

Už ako malé dieťa na základnej škole som sníval o tom, aké by to bolo mať superschopnosti. Moji spolužiaci snívali o tom, že by boli extrémne silní alebo rýchli, no a potom som tu bol ja, ten, čo by chcel cestovať v čase. Už vtedy som bol zaujatý históriou, napríklad Gréckom a jeho mýtmi a legendami. Keď som prvýkrát počul o Medúze, ktorá má namiesto hlavy hady a každý, kto sa na ňu len pozrie, skamenie, chcel som tam vycestovať a zistiť, či je to naozaj pravda.

Potom, keď som bol už starší, začala ma baviť druhá svetová vojna. Vždy som si predstavoval, aké to v skutočnosti bolo. Rozmýšľam, že by som do tej doby aj šiel, potreboval by som k tomu aj prístroj, ktorý keď aktivujete, tak osoba pozerajúca do prístroja zabudne, kto je a nebude si nič pamätať. Možno sa pýtate, prečo považujem za dôležité také vážne opatrenia. Je to preto, lebo aj maličká zmena v minulosti by dokázala úplne zmeniť budúcnosť.

Uvažoval som aj nad tým, aké by to bolo cestovať do budúcnosti. Keďže som obrovský fanatik vesmíru, chcel by som zistiť, aké to je cestovať vesmírom rýchlosťou svetla. No v budúcnosti môže nastať mnoho zmien podľa toho, ako sa rozhodujeme aj teraz v tomto momente. Napríklad, ak mi dáte jednotku z tejto úvahy, možno mi to napomôže dostať sa na miesto, na ktoré chcem a možno pri tom zmením aj celý svet.

Problém je, že túto schopnosť by mohol získať aj niekto so zlými úmyslami. Napríklad človek môže byť fanatický neonacista a vycestuje do minulosti a zapríčiní výhru Nemecka nad ZSSR. Alebo môže existovať človek, ktorý túži len a len po moci. Tento človek by mohol vycestovať do budúcnosti, nadobudnúť informácie ničivej sily a potom sa vrátiť späť a zničiť celé ľudstvo a aj ich budúcnosť.

Koniec koncov si myslím, že takáto sila by nemala v živote existovať, lebo má viac nevýhod ako výhod a môže pre ľudstvo znamenať katastrofu. Ak by som ja dostal takúto možnosť, aj napriek tomu, že chcem precestovať celý vesmír a spoznať našu minulosť v 3D, tak by som to odmietol kvôli vážnym dôvodom.

Bohužiaľ, budem musieť zostať pri knihách dejepisu a kto vie, možno cestovanie vesmírom s civilistami nie je až taká vzdialená budúcnosť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu