Mama – najlepšia kamarátka

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 278 slov
Počet zobrazení: 1 872
Tlačení: 48
Uložení: 53

Mama – najlepšia kamarátka 

Mama, najlepšia kamarátka, bútľavá vŕba, šéfka, superhrdinka ... Jednu osobu možno vystihnúť toľkými slovami, ktoré každému z nás odznejú v hlave pri myšlienke na našu mamu. Mama je najdôležitejší človek v živote každého z nás. Osoba tak nežná, láskavá a inšpirujúca. Tá, ktorej lásku sme si získali pri prvom pohľade. Jej lásku nemožno popísať slovami, ale všetci vieme, že patrí len nám a nikomu inému.

Odmalička nám dáva všetok svoj čas. Vždy je tu pre nás, keď ju najviac potrebujeme a dokonca aj vtedy, keď si myslíme, že ju nepotrebujeme. Snaží sa nás viesť len po správnych chodníkoch, ale niekedy v živote prídu chvíle, v ktorých si nebude vedieť poradiť, ale urobí všetko preto, aby nás jej rozhodnutia nezranili. Lebo taká mama je, všetko robí pre nás a nikdy by nám neublížila. Pri každom životnom rozhodnutí nám dodáva silu a odvahu. Vďaka nej sa z nás stávajú silní ľudia.

Prežíva s nami každý šťastný a smutný moment života. Raduje sa z našich úspechov oveľa viac, ako sa raduje z jej vlastných. Dodáva nám nádej v ťažkých situáciách. Prežíva s nami prehry, sklamania, zlomené srdcia ... Každým slovom nás posúva dopredu a my vieme, že to nevzdáme a vydržíme už len kvôli nej.

Niekedy máme pocit, že ju nepoznávame, že sa mení, ale napokon sme to my, ktorí sme sa zmenili a stále sa meníme, dospievame. Niekedy ani naša superhrdinka nie je dosť silná na to, aby zvládla všetky naše nálady, nápady a všetky životné situácie, ktorými si prechádza. Vtedy prichádza naša chvíľa na to, aby sme tu boli pre ňu. Podržali ju, povzbudili a uvedomili si, že nás vychovala a vďaka nej sme tým, kým sme. Ďakujeme.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu