Jeden deň bez zlozvykov!

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 363 slov
Počet zobrazení: 1 264
Tlačení: 49
Uložení: 51

Jeden deň bez zlozvykov!

Vážená pani riaditeľka, milí učitelia, žiaci, rada by som sa vyjadrila k téme

„Jeden deň bez zlozvykov!“

Určite každý z nás žije po celý život so svojím vlastným zlozvykom. Avšak pre každého znamená slovo zlozvyk niečo iné. Niekto si predstaví fajčenie, iný pitie alkoholu, niekto zase hryzenie nechtov či prejedanie sa sladkosťami.

Mnohí  z nás za zlozvyk považujú aj pravdovravnosť, stres či uponáhľaný spôsob života, ktorým žijú. Myšlienka dňa bez zlozvykov ma oslovila a zaujala, pretože každý by si mal vyskúšať žiť aspoň ten jeden daný deň bez stránky, ktorú na sebe považuje za ,,čiernu“ a chcel by ju zmeniť.

V súčasnosti sa mnohé organizácie pokúšajú zaviesť takéto dni, napríklad ,,Deň bez fajčenia“. Pre ľudí, ktorí sa cigarety vzdať nevedia, to určite nie je potešujúca správa, no mali by sa aspoň pokúsiť dodržať to. Iní zase organizujú ,,Deň zdravej výživy“, ktorý je určený pre tých, ktorých život je stresujúci až hektický, bez času na jedlo, a preto by si mali aspoň v tento deň nájsť hodinku pre seba a dať si zdravú stravu namiesto bagety či hamburgeru, ktorými sa kŕmia v ich všedné dni. Ľudia si častokrát ani neuvedomujú, že každý deň sa riadia neresťou, preto treba na nich upozorňovať. Myslím si, že na každý deň v roku by sme vedeli vymyslieť deň bez zlozvyku, pretože ich sú stovky, ba aj tisíce.

Na druhej strane by sme sa mali zamyslieť, či nám stačí stráviť jeden deň v roku bez nášho zlého zvyku, či by nebolo lepšie sa ho zbaviť nadobro a navždy. Začať žiť zdravo, bez stresu, nájsť si každý deň chvíľku pre samých seba. Zamyslime sa, či by to pre nás nebolo výhodnejšie, určite by sme sa cítili lepšie, viac sa usmievali, boli by sme spokojní sami so sebou, ako aj s okolím. Podľa seba poznám, že to nie je ľahké, no skúsiť treba. Keď sa ich nezbavíme teraz, budú sa nás držať celý život ako kliešť.

Na záver chcem povedať, že som za to, aby sa ,,Deň bez zlozvykov“ organizoval aj u nás v škole, a to aj viackrát do roka. Možno nám to pomôže uvedomiť si, že bez nich nám je skutočne lepšie.

Ďakujem za pozornosť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu