Tajomné miesto (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 197 slov
Počet zobrazení: 674
Tlačení: 48
Uložení: 50

Tajomné miesto (Rozprávanie)

Po horúcom lete k nám prichádza pani jeseň a práve toto miesto je tajomné a čarovné.

Veľké jazero každé ráno spieva svoju pieseň. Je ako ligotavý závoj, zároveň chladné a záhadné. Hladina je hlboká a pestrá. Ukrýva v sebe mnoho zaujímavých tajomstiev. Je belasé ako nebo, ktoré zamkýna slnečné lúče slnka. Žijú v ňom malé šupinkovité rybky, ktoré plávajú sem a tam.

Na povrchu sa vznášajú kačky, ktoré šuchocú svojím krásne sfarbeným perím. Jedna druhej oznamujú príchod jesene. Jazero volá a vábi na svoj prekrásny spev všetko žive. Je ako otec, ktorý svoju lásku dáva deťom.

Všade navôkol sú vysoké stromy, ktorých konáre vietor často kolíše, pohráva sa s nimi. Stromy sú pokryté farebným lístím, ktoré pohladila pani jeseň. Sem tam si na túto krásu sadne vtáča, ktoré poletuje z konára na konár a štebotavým hláskom spieva upokojujúcu pieseň.

Pod touto záľahou farebného jasu sa nachádza pestrý koberec kvetov a trávy. Keď zaveje ranný vetrík, odkryje nám všetky tajomstvá prírody, jej zákutia a malé živočíchy, ktoré sa práve prebúdzajú do ligotavého rána. Svojím životom obohacujú matku prírodu.

Táto príroda v nás zobúdza nádherný pocit, ktorý jemne pohladí na duši a v srdciach zapáli plamienok šťastia.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu