Moje mesto (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 449 slov
Počet zobrazení: 815
Tlačení: 54
Uložení: 58

Moje mesto (Rozprávanie) 

Začnem asi tým, že na svete je mnoho krásnych miest, no pre mňa má veľmi veľký význam práve toto mesto. Mesto, ktoré nie je ako každé iné, je skrátka nádherné.

Popýšiť sa môže najmä tou čistou a živou prírodou, v ktorej keď ste, tak máte pocit, že na okamih od všetkého vypnete. Užívate si len spev vtáčikov, šum priezračne čistučkej vody a vôňu všetkej okolitej zelene, ktorá vám dodá viacej energie, ako by ste predpokladali.

Taktiež je neuveriteľný zážitok pomotať sa okolo zámku a v strede jeho nádvoria. Vždy, keď som tam, akoby som preskočila pár storočí nazad a ocitla sa v úplne inej dobe, v ktorej bol zámok obývaný princeznami, kráľmi, sluhami. Jednoducho, je to miesto, na ktorom sa viem presunúť myšlienkami v čase čo i len na chvíľu. V strede nádvoria sa nachádza veľká studňa. Pamätám si, že, keď som bola ešte maličká, hodila som tam jednokorunovú mincu a vždy som si pri tom dačo priala. Robil to skoro každý, veď kto by zahodil šancu si dačo priať a navyše na takom peknom mieste, no nie?

Keď mám naopak chuť si spraviť turistiku a vyraziť si niečo opiecť, tak sa vyberiem na Pustý hrad, z ktorého je už bohužiaľ iba zrúcanina a nejaké zostatky, ale aj napriek tomu je to krásne miesto. Je z tadiaľ obrovský výhľad na celé mesto a jeho okolie, ktoré jednoznačne stojí za to vidieť ho a vydrieť si tú strmú a hrboľatú cestu navrch. Vždy, kým tam vyjdem, tak aj neskutočne vyhladnem, a preto tam je parádne vyšpekulované ohnisko, kde sa potom samozrejme na cestu späť posilním dačím opečeným. No a takej napapanej sa mi naspäť hneď oveľa spokojnejšie kráča.

Taktiež je v tomto mestečku veľa vojenských pamiatok. V prevahe to sú pomníky vojakov a na námestí pamätník SNP. Mňa to veľmi zaujalo, pretože keď sa prechádzate okolo stoviek až tisícov pomníkov vojakov, ktorí kedysi za náš národ tvrdo bojovali, je to popravde zvláštny pocit, ale každopádne vám to niečo dá a zamyslíte sa, aké ťažké to kedysi bolo. Ide však o to, že aj toto je niečím obohacujúce pre toto mestečko.

Námestie je skutočne krásne, má veľkú rozlohu, takže je tu stále kam ísť. Keď v lete vysmiate slniečko vrhá lúče po celom námestí, tak je fakt príjemné sedieť pri fontáne, ktorá osviežuje viacerými prameňmi vody a naopak večer je navyše vysvietená. Labužníci si prídu na svoje v mnohých stánkoch s akýmkoľvek super papaním, nákupní maniaci tu majú zopár nákupných centier, skrátka, ľudí je tu plno, a to na základe toho, že je to proste naozaj fantastické mesto plné vymožeností.

Prežila som tu veľkú časť svojho detstva a pekných spomienok. Je pre mňa výnimočné. Zvolen, mesto plné zaujímavostí.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu