Súčasnosť (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 249 slov
Počet zobrazení: 636
Tlačení: 63
Uložení: 57

Súčasnosť (Úvaha) 

Žijeme v 21. storočí, v modernej dobe. Poznáme veľa vecí, o ktorých naši predkovia ani nesnívali. No napriek tomu máme stále menej času na podstatné vecí. Prečo je tomu tak? Ako nám výdobytky modernej doby pomáhajú? Ako nám škodia? Žije sa nám lepšie, máme hodnotnejšie zdravie?

Ráno mi začne zvoniť budík z mobilu. Keď vstanem, uvarím si vodu na čaj v rýchlovarnej kanvici a v mikrovlnke si prihrejem raňajky. Pritom si pozerám na internete nové správy a skontrolujem si emaily.

Všetko to mi uľahčuje život. Nemusím najskôr rozkúriť v peci, aby som si zohrial vodu a urobil raňajky ako moji predkovia. Nemusím si ísť kúpiť noviny do stánku, ani ísť ďaleko za kamarátmi, aby som sa s nimi mohol porozprávať.

Niekedy sa nestihnem porozprávať ani s rodičmi a mojimi súrodencami. Pritom ich mám rovno pod nosom. Nemusím za nimi ďaleko chodiť, veď s nimi bývam. A keď si aj na seba nájdeme trochu času, nemáme sa veľmi o čom porozprávať! Nemáme medzi sebou žiadny osobný vzťah.

Rozmýšľam nad tým, prečo s nimi neviem komunikovať. No pravdepodobne to bude tým, že som sa naučil komunikovať cez internet. Cez internet si často človek píše o nezmyselných veciach, píšeme väčšinou to, čo by sme sa pri osobnom rozhovore nikdy neodvážili povedať. Môžeme si vymýšľať, klamať, len aby sme vyzerali čo najlepšie pred tým druhým.

Moderná technika môže byť niekedy naším dobrým pomocníkom, no môže nám aj škodiť, a preto treba zachovať vyrovnanosť, preto by mal internet ostať len našim pomocníkom.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.010 s.
Zavrieť reklamu