Výnimočný deň (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 29.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 502 slov
Počet zobrazení: 1 531
Tlačení: 77
Uložení: 57

Výnimočný deň (Rozprávanie) 

Jedného dňa som sa zobudila s nápadom urobiť si deň niečím výnimočný, túžila som niekam ísť a dúfala som, že ma tam niečo nové čaká, a tak som sa posadila na posteľ a začala som dumať, ako túto túžbu naplním. Nejakú dobu mi nič nevedelo napadnúť, no potom prišiel ten záblesk! Čo tak si „vybehnúť“ s milovanou a blízkou osobou.

Zliezla som z mojej postele, nohy sa mi dotkli chladnej zeme, trošku som sa ponaťahovala a moje kroky viedli priamo do kuchyne, keď bolo už z diaľky cítiť mamine čerstvé palacinky a kávu:

„Dobré ráno, zavolala som! Mami, dostala som nápad. Čo tak urobiť si „babský“ deň plný zážitkov?“ Dohodli sme sa na tom, že navštívime novootvorené nákupné centrum.

Keď sme dorazili do centra, samozrejme, že sme potrebovali pár butikov a neskôr naše kroky viedli na obed. Popri klábosení ma niekto potľapkal po pleci a prehovoril na mňa so slovami: „Nerád ruším.“ Trošku ma to vyľakalo. Za chrbtom mi stála vysoká slečna s fotoaparátom v ruke a opýtala sa ma, či by som nechcela skúsiť modeling.

Bola som v mimoriadnom šoku a nevedela som zo seba vymotať súvislú vetu. „Ja a modeling?“ Po chvíli konverzácie som sľúbila, že sa ozvem po zvážení tejto ponuky. Mala som veľmi zmiešané pocity, veľa myšlienok mi chodilo hlavou sem a tam. Jedna z hlavných bola tá, či je to pre mňa správne.

Po príchode domov som si otvorila môj fungl nový počítač a začala som hľadať informácie o modelingu. Po pár dňoch uvažovania a váhania som sa rozhodla to skúsiť, bola som plná strachu, očakávaní a hlavne myšlienky, či na to mám, no túžba zažiť niečo nové bola väčšia ako ja, a omnoho!

O pár dní mi telefonovali z agentúry, že mám ukázať, čo vo mne je, bola to ponuka prvej módnej prehliadky a dokonca v Miláne.

Prišiel ten deň „D“, keď som stala za oponou plnou ľudí a ja som mala pocit, že sa zastavil čas, moja hlava bola plná pochybností, strachu a v bruchu sa mi to hemžilo motýľmi. Čo ak spadnem? Čo ak sa mi budú smiať za moju začiatočnícku chôdzu na opätkoch? Srdce mi bilo ako zvon. Mala som sto chutí odísť a kariéru začínajúcej modelky zavesiť na klinec, veď to nezvládnem!

V tom som sa zhlboka nadýchla a povedala som si, že som silná a že na to mám. Vyšla som na mólo a do očí mi svietili reflektory, urobila som prvý krok a pocítila som istotu, s hrdosťou som odprezentovala krásny model od svetovej návrhárky a mala pocit, že mi to tam patrí. Bolo to niečo fantastické, už nikdy som necítila neistotu, obavy a ani nič iné. Dokázala som si to podstatné, že som silná a len ja dokážem ovládať svoje emócie a obavy! Všetko sa dá prekonať, ak máte vášeň a túžbu veci robiť inak.

A teraz sa každé ráno budím v mojom novom byte, ktorý mám za svoju odvahu a ďakujem za to, že som si uvedomila, že na to mám! Všetko boli len zbytočné pochybnosti.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu