Kabína lietadla

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 29.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 461 slov
Počet zobrazení: 569
Tlačení: 60
Uložení: 58

Kabína lietadla

Chcel by som vám porozprávať príbeh o mojej snahe stať sa pilotom lietadla. Ako ma všetci odhovárali, presviedčali, že to nedokážem, ale ja som išiel za svojím snom.

Jedného dňa som ja a moji rodičia navštívili letecké dni na letisku Sliač. Veľmi sa mi páčili všetky tie lietadlá. Najkrajšie boli obrovské nákladné lietadlá, ktoré používajú vojaci na prepravu ťažkej techniky. Hneď, ako sme sa vrátili domov, som na internete hľadal všetko o týchto strojoch.

Veľmi ma uchvátili. Prešli skoro dva mesiace a stále som sa viac a viac zaujímal o lietadlá. Ako by som a mohol stať pilotom, čo všetko k tomu potrebujem? Často som zvykol len tak ležať na posteli a rozmýšľať, aké by to bolo.

Raz si ma všimol brat a spýtal sa ma: „Nad čím rozmýšľaš?“ Odpovedal som mu, že nad ničím. Raz som si večer pozeral obrázky lietadiel. Prišiel môj brat a vytrhol mi mobil z ruky. Vtedy začala obrovská hádka. Bežal som za ním, aby mi vrátil mobil a kričal: „Vráť mi ten mobil!“ Ale on s posmechom behal po dome a kričal: „Náš Martinko by chcel byť pilotom.“ Môj otec sa na mňa udivene pozrel a povedal: „Ty chceš byť pilotom? A vieš vôbec, čo to všetko odnáša?“ Ja som mu hneď odpovedal: „Jasné, že to viem, už dlhší čas sa o to zaujímam.“ Nič nepovedal, len odišiel a išiel si zapáliť. Každý, komu som to povedal, že by som chcel byť pilotom, ma vysmial. Začal som naberať pocit neistoty.

Môj najlepší kamarát mi povedal, že to nie je práca pre mňa. Vraj by ma to dlho nebavilo. On si myslel, že pilot aj tak len sedí v kabíne a nič nerobí. To si môže myslieť len niekto, kto lietadlo videl len na obrázku. Jedného dňa prišiel za mnou môj otec a povedal mi: „Ak to naozaj myslíš vážne, ja ťa v tom budem podporovať.“ Šťastný som ho objal a ukázal mu všetko, čo potrebujem na to, aby som sa mohol stať pilotom.

Pochválil som sa mu aj s novou brigádou, ktorú som veľmi potreboval, pretože kurz pilota je veľmi drahý. Tieto slová môjho otca ma strašne podporili. Už mi ani môj brat nerobil zle, skôr ma tak nepriamo podporoval. V tom momente sa vo mne niečo zlomilo a začal som mať pocit, že na to mám a že to dokážem. Zarobil som peniaze a niečo mi doložili aj rodičia. Po ročnom kurze som konečne dostal preukaz pilota. Bola to pre mňa najšťastnejšia chvíľa v mojom živote.

Teraz, keď píšem tento príbeh, mám tridsaťosem rokov. V kabíne lietadla sedím už desať rokov. Som strašne vďačný za slova môjho otca. Teraz môžem s istotou povedať, že každý sen sa dá splniť. Všetko, čo k tomu potrebujete, je vaše úsilie a podpora blízkych.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.025 s.
Zavrieť reklamu