Smiešny príbeh s priamou rečou

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 30.05.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 349 slov
Počet zobrazení: 1 222
Tlačení: 33
Uložení: 32

Smiešny príbeh s priamou rečou

Raz sa vo veselom mestečku zázraky stávali. Jedného slnečného dňa, v uliciach sa rozšírila zvesť o skrytej poklade ukrytej niekde na konci duhového oblaku. Všetci obyvatelia boli nadšení a rozhodli sa vydať na dobrodružnú cestu za týmto tajomným pokladom.

Medzi dobrodruhmi bola aj trpaslíčka menom Huga, ktorá mala najväčšiu túžbu objaviť poklad a stať sa slávnou. Cestou sa stretla so smelým papagájom menom Paco, ktorý mal veľké vedomosti o pokladoch a tajomstvách.

"Hugo, tu musíme prekonať rieku, aby sme sa dostali na koniec duhového oblaku. Mám pre teba skvelý plán!" povedal Paco.

"Ako to urobíme, Paco?" spýtala sa Huga s nadšením.

"Viem o starom kúzle, ktoré nám pomôže prejsť cez rieku. Musíme spoločne zaspievať kúzelnú melódiu. Počuj, ide to takto: 'Ri-ri-ri-rieka, preplávame ťa, ri-ri-ri-rieka, nezabudneme ťa!'" zaspieval Paco s nadšením.

Huga sa pridala k piesni a spolu zaspievali: "Ri-ri-ri-rieka, preplávame ťa, ri-ri-ri-rieka, nezabudneme ťa!"

V tom okamihu sa voda rieky zázračne rozostúpila a vytvorila cestu cez nekonečný tok. Huga a Paco bezpečne prešli na druhú stranu.

"Wow, Paco! Toto bolo úžasné! Teraz už len musíme pokračovať na koniec duhového oblaku a nájsť ten poklad!" povedala Huga s potešením.

Po chvíli putovania sa dostali na koniec duhového oblaku, kde na nich čakala obrovská truhlica plná diamantov, zlatých mincí a vzácnych kameňov. Boli ohromení.

"No prosím, to je naozajstný poklad! Bol to skutočný dobrodružný výlet, Huga," povedal Paco so smiechom.

"Ale áno! Teraz som slávna a všetci ma budú obdivovať. Ďakujem, že si bol so mnou, Paco. Bez teba by som nikdy nenájdenie tohto pokladu dokázala," odpovedala Huga s vďačnosťou.

Obaja sa vracali späť do veselého mestečka s pokladom plným vzácnych dary. Boli hrdí na to, čo dosiahli, a ich príbeh sa rozšíril po celom meste. Od tej chvíle sa Huga a Paco stali najznámejšími dobrodruhmi v meste a ich príbeh bol rozprávaný ďalším generáciám.

A takto sa v malom mestečku odohral smiešny príbeh plný dobrodružstva a priateľstva, ktorý pripomenul všetkým, že s odvahou a vzájomnou pomocou môžu byť splnené aj najväčšie sny.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#smiešny príbeh s priamou rečou


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu