Každý nemôže byť majster (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.02.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 247 slov
Počet zobrazení: 605
Tlačení: 13
Uložení: 11

Každý nemôže byť majster (Rozprávanie)

Na okraji malého mestečka žil starý remeselník menom Jakub. Bol to pokorný muž so zlatými rukami, ktoré dokázali vytvoriť zázraky z dreva, kovu a iných materiálov. Jeho diela zdobili domy, kostoly a dokonca aj kráľovský palác v nedalekej metropole.

Jedného dňa sa do mestečka dostala správa o veľkom súťaži remeselníkov, kde mali ukázať svoje majstrovské diela. Jakub zvažoval, či by mal súťažiť. Jeho priatelia ho povzbudzovali, no on cítil, že ešte nie je na to pripravený.

Pred súťažou sa stretol so starým majstrom, ktorý už dávno opustil svoju dielňu. Starý remeselník mu poradil: "Každý nemôže byť majster, Jakub. Nie každý má v sebe to, čo je potrebné na to, aby sa stal výnimočným. Dôležité je byť spokojný s tým, čo robíš, a veriť vo svoje schopnosti."

Jakub zvážil starého majstra a nakoniec sa rozhodol neísť do súťaže. Namiesto toho sa vrátil do svojej dielne a pracoval na ďalšom diele so svojou obvyklou oddanosťou a láskou k remeslu.

Keď prišiel deň súťaže, Jakub sledoval ostatných remeselníkov, ako ukazujú svoje diela. Niektoré z nich boli nádherné a ohromujúce, ale iné pôsobili plytvo a chýbalo im duša.

Keď sa vrátil do svojej dielne, Jakub vedel, že rozhodnutie neísť do súťaže bolo správne. Bol spokojný s tým, že zostal verný sám sebe a svojmu remeslu. Počasie sa vyjasnilo, slnko sa začalo lesknúť na jeho poslednom dieli, a on vedel, že aj keď nebude nikdy považovaný za majstra, jeho práca zostane navždy ukážkou oddanosti a lásky k remeslu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu