Práca hasičov (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.03.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 229 slov
Počet zobrazení: 113
Tlačení: 10
Uložení: 19

Práca hasičov (Rozprávanie)

Jedného slnečného dňa som prišla autobusom ku krstnej na prázdniny.

Cestovalo sa mi celkom fajn, až na jedinú vec. Na ceste nás obehli hasiči, ktorým blikali majáky. Šofér autobusu v priebehu jednej sekundy prudko zabrzdil a autobus odstavil na kraj cesty. Nikto nechápal čo sa deje.

O pár minút sme sa znovu pohli ďalej. No, bohužiaľ nie nadlho. Vtom všetci pochopili, o čo celý čas išlo. Išlo o to, že pred nami na ceste sa stala dopravná nehoda. Zrazili sa tri autá. Na moje prekvapenie prišli na miesto nehody najprv hasiči a záchranná zdravotná služba prišla až pár minút neskôr. Hasiči medzitým stihli urobiť kopu práce.

To znamená, že nielen zabezpečili autá proti požiaru, ale aj poskytli prvú pomoc zraneným ľuďom. Práca im išla pekne od ruky a týmto si vyslúžili môj veľký obdiv. Až pri dopravnej nehode som si uvedomila, aká je práca hasičov ťažká a potrebná pre spoločnosť. Hasiči musia vedieť nielen bojovať proti požiarom, ale aj vedieť poskytnúť prvú pomoc pri záchrane ľudského života a často najprv vyslobodiť zraneného z auta.

Môj sused je tiež hasič a už niekoľkokrát som počula, ako sa mojim rodičom sťažuje, že má nízky plat. Preto si myslím, že práca hasičov je náročná, ale spoločnosťou ešte stále nedocenená.

Dopravná nehoda, ktorej som bola svedkom aj ja, sa skončila bez vážnejších následkov hlavne kvôli rýchlemu a odbornému zásahu neohrozených hasičov.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu