Hasičský zásah (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.03.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 245 slov
Počet zobrazení: 122
Tlačení: 9
Uložení: 12

Hasičský zásah (Rozprávanie)

Ako každý víkend tak aj v ten pre prírodu smolný víkend, o ktorom budem rozprávať, sme trávili u dedka. Boli sme tam celý deň a ja som sa rozhodla, že tam prespím.

Keď som išla spať, pozerala som sa ešte z okna na hviezdy a les. Zdalo sa mi, že v lese niečo horí. Myslela som si, že sa mi to zdá, tak som si ľahla. Po chvíli ku mne prišiel dedko a povedal mi: „V lese horí!“

Veľmi som sa vystrašila. Rýchlo som sa poobliekala a išli sme sa tam s dedkom pozrieť. Horela asi polovica lesa. Bol to strašne silný požiar. Hneď sme zavolali hasičov. Po chvíli tam dorazili. Ľudia sa začali zbiehať a bola ich už tam kopa. Hasiči hasili asi tri hodiny.

Mali na sebe oblečené helmy, plynové masky a v ruke držali ťahaciu hadicu. Potom si na pomoc privolali ešte dve hasičské autá, pretože sami by to neuhasili. Po troch hodinách sa im požiar podarilo uhasiť a mali ho pod kontrolou. Veľmi mi odľahlo.

Keď som sa zamýšľala, čo mohlo byť príčinou požiaru, vychádzalo mi len jedno. Nedbalosť, ľahostajnosť, neopatrnosť. V lese musíme byť opatrní a nezahadzovať zápalky či cigaretové ohorky len tak na zem bez toho, aby sme ich najprv poriadne neuhasili. Aj ohníky, ktoré si ľudia robia v lese, musia dôkladne uhasiť. Inak to dopadne tak, ako to dopadlo s lesom, ktorý spomínam. Ešte šťastie, že máme takých zručných a pohotových hasičov.

Takýto požiar už nechcem nikdy vidieť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu