Príbeh o zneužívanej Terézii

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mirka2
Typ práce: Ostatné
Dátum: 28.03.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 401 slov
Počet zobrazení: 97
Tlačení: 10
Uložení: 9

Príbeh o zneužívanej Terézii

Tento príbeh som niekde čítala. Terézia má dnes už 19 rokov a študuje na vysokej škole. Na detstvo si spomína so slzami v očiach.

Keď mala asi 7 rokov, jej otca vyhodili z práce, a tak bol stále doma. Jej sestra chodila do škôlky a Terézia do 1. ročníka. Teréziina mama pracovala poobede alebo chodila na nočné, takže otec sa s ňou učil a trávil voľný čas. Pre ňu bol všetkým. Stále sa s ňou a jej sestru hral, nič im nezakazoval. Keď sa v noci báli tmy, tak mohli ísť k nemu do postele. On im prečítal rozprávku, ale mama sa to nemohla dozvedieť. Hnevala sa, keď im dal bozk alebo objatie.

Raz šli znova do spálne, no Terézii sa dotýkal inak ako zvyčajne. Hladil ju po bruchu a strkal jej ruku do nohavičiek. Bola veľmi ustráchaný človek , tak bola ticho. Pritisol ju zozadu a čudne dýchal. Snažila sa zaspať, ale nešlo to. Nevedela, čo ocko robí. Jej sestra bola ešte malá a tak nevedela čo má robiť. Nevedela, či to je zlé, či to tak má byť, ale jedno je isté – bála sa ho a strašne sa hanbila.

Otec sa po ďalšie dni správal normálne. Poznal Teréziu dobre a vedel, že nič nikomu nepovie. Neskôr začal za ňou chodiť do izby, pretože od tej noci do spálne nevstúpila. Terézia sa musela pred ním vyzliekať a on ju nútil hovoriť nechutné veci.

Chodieval za ňou čoraz častejšie, nútil ju k orálnemu sexu a ona pochopil, že s tým musí niečo spraviť, až keď začal zneužívať aj jej sestru. Terézia sa premohla. Začala sa mu vyhrážať, že to povie mame. On jej povedal, že mama ho tak miluje, že jej to neuverí. Terézia vystihla chvíľu, keď otec nebol doma. Všetko povedala mame. Tá zbalila kufre a všetky tri odišli k starým rodičom.

Tam žili do Teréziiných 18-nástich rokov. Až potom pochopila, že nemala mlčať. Dovtedy bola malá a hlúpa. Nechápala, prečo to otec robil, prečo sa hádali a prečo jej bez všetkého mama uverila, keď ho tak milovala. Mama jej povedala, že on bol sexom doslova posadnutý a že aj ju nútil, keď mal chuť. Možno ona si mala všimnúť, aby to nezašlo až priďaleko…

Tento príbeh naznačuje to, že je niekedy ťažké všimnúť si na dieťati, či je zneužívané – týrané alebo je v poriadku. Ale mlčať určite nemá cenu. Dôležité je, aby ho niekto pochopil a uveril mu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu