Škola budúcnosti (Moja predstava)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mirka2
Typ práce: Ostatné
Dátum: 28.03.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 345 slov
Počet zobrazení: 132
Tlačení: 10
Uložení: 8

Škola budúcnosti (Moja predstava)

Každý si asi kladieme otázku, ako by vyzerala škola budúcnosti. No, ja vám ju priblížim už teraz. Strojom času som sa dostala do budúcnosti. Nemali kriedy ani tabule, ani vypínače na neóny, ba ani zošity. Všetko, čo žiaci potrebovali, bol jeden malý notesík. Ako to? No, asi ste si domysleli, že to nebol obyčajný notes. Bol z elektronického papiera a dobýjal sa na solárnu energiu.

Bol to taký papierový počítač. Mohli ste naň písať dotykovým perom alebo prstom. Ak ste chceli, mohli ste napísanú vetu alebo slovo zmazať. Mal aj prístup k internetu, čo bolo super, ak ste niečo narýchlo potrebovali nájsť. A hry? Tie boli výhradne cez prestávky, pretože žiaci mali aj lepšiu disciplínu. Ak niekto neprišiel do školy, o nič neprišiel. Učil sa pomocou web kamery.

A čo rozvrh hodín? Nuž ten nebol nikdy rovnaký ako predošlý týždeň. No zároveň bol natoľko prepracovaný, že žiaci stihli cez týždeň všetky hodiny. Učebné pomôcky boli tiež veľmi zaujímavé. Napríklad na geografiu bola holografická dotyková mapa s ľubovoľným zmenšením alebo zväčšením.

Dalo sa z obrazu celej Zeme priblížiť až na obraz aj tej najmenšej budovy v ktoromkoľvek meste. Dejepis bol asi najviac sa odlišujúci od súčasného učenia. Ak sme mali stroj času, mohli sme sa teda premiestniť pokojne aj do praveku. Výtvarná výchova je pre mnohých nie veľmi nadaných umelcov hotová pohroma. No v budúcnosti to bude inak.

Nasadíte si špeciálny klobúk na čítanie myšlienok a ten vaše myšlienky prenesie na papier. Problém bol len v tom, že ak niekto myslel na niečo iné, tak to niečo skončilo na jeho papieri. Slovenčina, angličtina a nemčina sa učili pomocou hologramových učiteľov jazyka, ktorí hovorili všetkými jazykmi sveta, čo znamenalo aj väčší výber a viac možností vzdelávania sa.

No všetko má svoje medze a rovnako tak aj stroj času. Musela som sa vrátiť. No aj tak som toho videla dosť na to, aby som vám povedala, ako to približne bude vyzerať. No ostatné predmety ostali zahalené tajomstvom. Ale aké by to potom boli prekvapenia, keby sme vedeli čo nás čaká? Dovtedy dovidenia. Uvidíme sa v budúcnosti.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu