Škola v budúcnosti bude „cool“

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mirka2
Typ práce: Ostatné
Dátum: 28.03.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 271 slov
Počet zobrazení: 129
Tlačení: 11
Uložení: 8

Škola v budúcnosti bude „cool“

Presunieme sa o sto rokov dopredu a predstavíme si školu budúcnosti. Medzi žiakmi nie sú žiadne rozdiely, pretože každý bude mať uniformu, čierne topánky, dievčatá konské hrivy a chlapci budú chodiť s „kohútmi.“ Dnešné aktovky by sa nahradili elektronickými notesmi. No musíte uznať, boli by sme „cool“. Knihy v multimediálnej škole?

Laptopy, notebooky a dotykové mobily. Nejaké to elektronické pero a výbavičku k tomu. No a čo učitelia? Tí, bohužiaľ, ostanú stáť na svojich miestach, ale len ako pozorovatelia. Schody by nahradili výťahy a triedy sa zmenia na obrovské haly, pretože budeme chodiť na prednášky.

Ak by žiak flákal školu alebo bol by chorý, musel by si sadnúť pred web kameru a učenie by musel dobrať. Všetko by si sledoval v pohodlí domova, ale zato by si musel vedieť, lebo nepripravenosť sa nenosí. Pre niektorých by to bolo strašné na to len i pomyslieť. Som rada, že žijem v 21. storočí, pretože by sme boli veľmi „cool“.

Škola v budúcnosti bude „cool“

Podľa mňa by mala škola v budúcnosti vyzerať takto:

Deti by chodili do školy len v niektoré dni a mohli by si vybrať kedy. Každý žiak by mal vlastný notebook alebo tablet. Deti by do školy chodili detským miniautom.

Škola bude vybavená najnovšou technikou. Miesto lavíc budú polohovacie kreslá alebo sedacia súprava a v nej zabudovaná zástrčka, aby si žiak mohol nabiť svoju elektroniku.

Vyučovacia hodina bude trvať 30 minút a žiaci by mohli používať aj mobily. Čo a koľko sa budú učiť, bude závisieť len od nich. No vedomosti by nakoniec museli ukázať pri elektroteste. Jeho úspešne zvládnutie by bolo podmienkou postupu do ďalšieho levelu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu