Kto je to dobrý priateľ? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mirka2
Typ práce: Referát
Dátum: 28.03.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 287 slov
Počet zobrazení: 169
Tlačení: 10
Uložení: 16

Kto je to dobrý priateľ? (Úvaha)

Čo je to vlastne dobrý priateľ? Myslím si, že skutoční priatelia by si mali navzájom pomáhať, veriť a podržať jeden druhého v ťažkej situácii. Priateľstvo je to ten najkrajší vzťah na svete.

Priatelia sú ako hviezdy na oblohe, ktoré žiaria a ukazujú ti cestu k láske k životu. Futbal je môj priateľ, blízky mojej duši i srdcu. Futbal je jedna z našich národných hier. Ja futbal vnímam ako jednu skvelú hru, v ktorej sa dá spoznať mnoho športových kvalít hráčov. Život nám pripravuje každý deň mnoho zážitkov a pekných chvíľ. Veľa chvíľ je šťastných, niektoré smutné, ale na niektoré nikdy nezabudnem.

Bol nádherný, horúci deň. Ale mne to bolo jedno. Veď bol deň futbalového zápasu. Bol som nervózny, ale zároveň som sa veľmi tešil. Po krátkej rozcvičke na ihrisku, rozhodca zapískaním na píšťalke začal hru. Atmosféra bola fantastická, a to sme len začali hrať. Všetci nám fandili a držali palce. Zápas sa vyvíjal veľmi dobre. Sem - tam kľučka doprava a doľava a lopta bola v sieti súpera.

A potom sa to stalo. Môj najlepší kamarát ležal na zemi. Všetky oči boli upreté naňho. Vyzeral nešťastne a po lícach mu stekali slzy. Nohu si zlomil pri tom, ako sa obetavo hodil do prihrávky súpera. Bol smutný a navyše to hrozne bolelo. A potom to nabralo rýchly spád.

Zavolaný lekár skonštatoval, že ide o škaredú zlomeninu. V nemocnici si poležal jeden týždeň a musel si zvykať na sadru a dve barly. Ešte šťastie, že bol poistený. Poisťovňa mu v krátkej dobe vyplatila poistku. Dnes už opäť trénuje a je šťastný, že svojím nádherným gólom prispel do výsledkovej listiny. A navyše, úrazové poistenie, ktoré mu poisťovňa vyplatila, bolo mu dobrou náplasťou na jeho prežitú bolesť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu