Svetový deň vody

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: petka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 19.04.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 415 slov
Počet zobrazení: 88
Tlačení: 9
Uložení: 7

Svetový deň vody

Kvapka vody

Bola raz kvapka vody, ktorá bývala v studničke s kamarátkami na kraji lesa. Raz cez leto bolo tak teplo, že sa kvapka vyparila. Zo začiatku sa bála lebo sa vyparovala prvý krát. No potom sa jej to zapáčilo, ale keď si na to zvykla. Neskôr sa z nej stal malý mráčik a zase sa bála.

A keď spadla na zem, bác, rozplakala sa, lebo si udrela koleno a rozbila si hlavu. Ale keď sa plavila potôčikom, tak sa jej rany zahojili. Potom sa dostala do vodárne, kde ju čerpadlo poslalo do rúry, ktorá viedla až k domu. Vošla do umývadla a odtiaľ cez odpadovú rúru do kanála odtiaľ sa vyparila do neba. A odtiaľ do mora. Zazvonil zvonec a rozprávky je koniec.

Kvapka vody

Volám sa kvapka Kami a porozprávam Vám príbeh ako a kde som všade putovala... Jedného dňa som vypadla z jednej čudnej rúry do umývadla. Väčšinu času som trávila v tej čudnej rúre. Bola tam tma a keď som vypadla z rúry do umývadla uvidela som svetlo. Pri páde som sa dosť udrela. Veľmi ma to bolelo ale v umývadle sa mi veľmi páčilo.

Chcela som tu teda ostať. Ale o chvíľu prišiel človek a pustil vodu. Tá ma vyšplechla von s umývadla. Ocitla som sa na zemi. Päť minút som ležala na zemi, no potom prišiel ďalší človek a stupil na mňa topánkou. Vyniesol ma von. Bolo to len dieťa ktoré sa rado hralo pri potoku.

Zrazu nahlo topánku nad potok a ja som spadla do vody. Kým som sa plavila potokom zažila som veľa dobrodružstiev. Zrazu som sa ocitla až v ďalekom Karibskom mori. Ale bolo na čase vypariť sa. Dostala som sa znovu do neba. A stala som sa obláčikom. Tak a takto sa skončil môj príbeh.

Kvapka Vody

Volám sa kvapka Niky a porozprávam Vám príbeh kde všade putujem. Jedného dňa som si ležala na obláčiku keď prišla veľká búrka ktorá ma priniesla do potôčika ktorý bol strašne studený.

Zrazu som videla ako sa deti hrajú pri potôčiku vtom si ma najmenšie dieťa nabralo na lopatku ale potklo sa a z lopatky som vyletela na krásny zelený trávnik ale zrazu prišiel pes ktorý ma na packe priniesol do domu na dlážku kde som si nejakú chvíľu poležala, v tom prišiel ďalší človek ktorý na mňa stúpil a strašne ma to bolelo a skričala som Aúúúúúúúúúú!!!!!!!!

Otvorila som oči a ocitla som sa na nejakom kameni na ktorý práve svietilo slniečko a vyparila som sa. Už som zasa doma v ktorom je vždy najlepšie.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu