Vzdelávanie v iných krajinách

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 12.01.2010
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 281 slov
Počet zobrazení: 12 889
Tlačení: 1 034
Uložení: 1 124

Vzdelávanie v iných krajinách

Vzdelávanie v iných krajinách sa rozvíja veľmi rýchlo. Napríklad v Afrike sa pred rokom nachádzalo iba pár škôl a teraz je tam okolo 20 škôl. Oproti USA je to málo, ale na tak zaostalú krajinu je to dosť. Africké deti sa teraz môžu vzdelávať skoro ako my. 

Do Afriky sa vedú informačné expedície o vzdelávaní detí. Na poslednej expedícii sa zistilo, že viac ako 13% detí je už čiastočne vzdelaná. Učia sa hlavne písať, čítať a počítať. Niektorí dospelí sa tiež zapojili do vzdelávania tak, že sa snažia učiť spolu so svojimi deťmi. Darí sa im dobre. Nemajú síce také prostriedky ako my, ale UNESCO sa to snaží dosiahnuť. O niekoľko rokov bude Afrika taká vyspelá ako ostatné štáty. Dá sa to dosiahnuť iba tým, že sa posnažíme pomôcť aj my.      

Školy v Afrike sa stavajú pomaly, takže sa nemôže čakať, že za rok budú v Afrike stáť desiatky škôl. Nemajú na to prostriedky ale ani  peniaze. Málokto si tam môže dovoliť dom alebo auto. Školy sú tam postavené z tehál ale aj z dreva alebo hliny. Deti sa  učia  niekedy aj v prírode. Učitelia sú z iných krajín alebo aj domorodci, ktorí študovali v iných štátoch a vrátili sa späť. Ich vyučovanie trvá približne 2-4 hodiny. Majú jednu triedu kde sa všetci učia. V jednej triede sa nachádza asi 10 až 20 žiakov a žiačok.

V niektorých osadách školy nemajú, pretože sa tam nachádza málo detí. Je to síce proti ľudským právam ale oni hovoria:“ Nemôžme si dovoliť plytvať materiálom.“  Deti z osád kde nie sú školy nemajú právo na vzdelanie. A preto sa musíme snažiť podporovať Afriku v jej snahe vzdelávať sa.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu