Prečo som sa rozhodla študovať informatiku

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: 10Veronika
Typ práce: Referát
Dátum: 13.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 371 slov
Počet zobrazení: 9 697
Tlačení: 582
Uložení: 552

Prečo som sa rozhodla študovať informatiku?

Väčšina informatikov povie, že už odmalička ich to ťahalo k počítačom, neskôr sa naučili sami programovať a keď sa rozhodli študovať na vysokej škole informatiku, mali už bohaté skúsenosti.

Ja keď som bola malá, chcela som byť doktorkou. Nechcela som však priamo zachraňovať ľudské životy, ale skôr ma bavilo riešiť rôzne zdravotné problémy a prísť im na koreň. Mala som rada aj matematiku a celkovo ma to vždy ťahalo k tým prírodným vedám. Nakoniec, keď prišiel čas výberu strednej školy, rozhodla som sa pre Obchodnú akadémiu v Martine.

Odvtedy u mňa bodovala ekonomika, konečne som chápala všetkým tým „drístam“, ktoré rozprávali v televízore, všetky tie veci, čo nás učili, riešili problémy zo života. Predmet Aplikovaná informatika mi išiel vždy veľmi dobre, ale nikdy ma nenapadlo začať ho hlbšie študovať.

Napokon ma však nezobrali na Ekonomickú univerzitu. Začala som pracovať v neďalekom Volkswagene, kde som prechádzala medzi jednotlivými oddeleniami, cez finančné až po údržbu, až som skončila na oddelení IT. Na všetkých oddeleniach sa pracovalo s programom SAP, ktorý som už perfektne ovládala. Na oddelení IT však tento program zdokonaľovali, vytvárali databázové štruktúry, vyvíjali transakcie, tvorili dokumentácie a testovali riešenia.

Robila sa tu modifikácia štandardných SAP reportov a SAP transakcií pre rôzne moduly SAP. Táto práca ma začala veľmi zaujímať. Robila som síce iba rôzne pomocné práce, ale vždy ma bavilo sledovať, ako riešia konkrétny problém a snažia sa prísť na riešenie. Tiež ma zaujímala tvorba web stránky, bolo to pre mňa také kreatívne „bavkanie sa“, kde môžete tvoriť podľa seba a veľmi ma to bavilo. Keď prišiel znova čas podávania prihlášok na vysoké školy, rozhodovala som sa medzi ekonomikou a informatikou a v tom prišla otázka: V čom je informatika lepšia ako ekonomika?

V informatike vždy môžete vymyslieť niečo nové, naprogramovať nejakú vlastnú aplikáciu a prezentovať sa stým čo chcete. Mnohokrát s tým dokážete aj uspieť a pomôcť ľudom zjednodušiť im život. Ďalším dôvodom je určite potreba takýchto ľudí. Naozaj dobrý študovaný informatik je vo svete veľmi žiadaný a veľmi dobre platovo ohodnotený a určite sa zamestná skôr ako taký ekonóm, ktorých je v dnešnej dobe naozaj veľa. Keď som si nakoniec zvážila všetky faktory, tak sa mi skôr naskytla otázka: Prečo by som nemala študovať informatiku?

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu