Ako sa stať modelkou

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: anika
Typ práce: Referát
Dátum: 20.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 777 slov
Počet zobrazení: 4 689
Tlačení: 452
Uložení: 418
Ako sa stať modelkou
„Mama, chcem byť modelkou !“ Táto veta zaznieva čoraz častejšie aj v slovenských domácnostiach. Niekedy dokonca zaznieva opačné garde. „Si pekná, prečo by si to neskúsila v modelingu.“ Po rodinnej dohode, že to treba skúsiť, nastúpi tápanie. Niekto známy má adresu akejsi agentúry a porozpráva koľko dievčat cez ňu teraz zarába milióny vo svete. Potom začne čas nádejí. Dievčatá zväčša premieľajú medzi agentúrkami bez medzinárodného mena a robia kurzy, v ktorých sa nič podstatné nenaučia, ale dobre zaplatia. V modelingu , viac ako inde platí, že ak robia dvaja to isté, nie je to, to isté. Ako na to?


Ak chcete ušetriť, príďte s kvalitným bookom.
Na začiatku si treba uvedomiť, že cesta k modelingu bude rodinu niečo stáť. Okrem nervov a nie vždy príjemných nových skúseností, to budú aj peniaze. Konkurzy sú odrazovým mostíkom pre rýchly vstup do sveta módy. Pre účasť na konkurzoch je dôležité mať svoj book. Teda fotoalbum s profesionálne nafotenými portrétmi. Prvá investícia musí byť do fotografa a stylistu- zväčša pracujú v tímoch a krajčíra. Ten je najmenej dôležitý. Mnoho modeliek sa prišlo do agentúry predstaviť v doma spichnutých šatách, alebo v modeli zo second-handu. Pri príprave profesionálneho booku je dôležité, aby ste nespĺňali pocity ctižiadostivého fotografa, ale aby fotograf podčiarkol vašu prirodzenosť. Svetové agentúry majú aj tak svoje typy a svojich stylistov. Osloviť ich musí vaša tvár, váš šarm, ale nie váš mejkap a póza. Dobrá agentúra s prepojením na medzinárodný modelingový biznis vie, v ktorom meste majú aké požiadavky na krásu. Preto je rozdiel robiť book pre Milano, New York, Tokio. Ak by vám navrhli niekoľko bookov naraz, nezľaknite sa, nejde o to, aby zarobili na fotkách, ale aby vás mohli lepšie predať. Agentúry, ktoré majú takýto profesionálny prístup znášajú zväčša prvé investície za vás. Pozor! Nie je to dar. V modelingu vám nikto nič nedaruje, napokon si to pekne zinkasujú aj s úrokmi.

Pozor na zmluvu!
Keď ste sa už dostali tak ďaleko, že agentúra s vami podpisuje zmluvu, je to dobré, ale má to niekoľko háčikov. Aj keď to neznie vábivo, podpísaním zmluvy sa stávate tovarom, ktorý sa musí čo najlepšie predať, aby agentúra získala naspäť peniaze investované do vás, alebo ak ste investovali do všetkého vy, aby vám umožnila motiváciu a zahojenie rán.. preto si zmluvu do detailov prečítajte, alebo ju dajte prečítať právnikovi. Nezaväzujte sa na dlhšie ako na tri roky a nepodpisujte vysoké pokuty ak.... Neviete, čo prinesie budúcnosť a vy nechcete mať predsa železnú guľu na nohe, ale chcete zarábať. Radšej sa na začiatku uskromnite, aby ste neskôr neľutovali. Nevýhodou začínajúcich modeliek je, že kým nezískate meno, agentúra vám zväčša dá iba mapu a časový harmonogram . castingov a vy si musíte pomôcť ako viete, aby ste všetko stíhali a zaplatili.

Ak sa vám týmto spôsobom podarí dosť často získať prácu, rastie vaša popularita aj konto. Ak ste typ, ktorý jednoducho dnes neletí, bude lepšie zabudnúť na sen o modelingu vrátiť sa do reality aj keby ste mali najkrajšiu tvár na svete a ideálnych 90-60-90.

Zelená konkurzom
Veľa populárnych súčasných modeliek začínalo svoju kariéru práve na konkurzoch. Niektoré konkurzy organizujú módne časopisy, iné agentúry, niekedy vyhľadá dievčatá scaut a niektoré dievčence naberú odvahu a samy oslovia agentúru. Napr. Heide Klumová sa preslávila tým, že vyhrala konkurz organizovaný časopisom PETRA, Eva Hertzigova našla svoju príležitosť cez agentúru MADISON atď. Medzi najdôležitejšie konkurzy, ktoré majú svetovú úroveň, patria súťaže Elite Model Look. Každoročne ich organizuje svetoznáma agentúra Elite, ktorá podpisuje exkluzívny kontrakt pre víťazky. Na konkurzoch Elite Model Look, ktoré boli predtým známe ako The Look of the Year začínalo veľa populárnych modeliek ako Gisele Bundchenová, Stephanie Seymourová a Cindy Crawfordová.

Nestačí však byť iba krásna, každá súťaž má svoj program, svoje pravidlá, svoju choreografiu. Preto, ak chcete byť modelky, mali by ste sa od detstva starať o svoju pohybovú kultúru, hudobné vzdelanie, učiť sa jazyky a prirodzenú komunikáciu. To je najlepšia cesta ako zvíťaziť. A netreba mať veľké oči. Vo svetovom modelingovom biznise nemusíte hrať prvé husle. Zboristky sa tiež nemajú najhoršie.

Rub a líc
Svet modelingu je vábivý a žiarivý, ale len psychicky silné osobnosti ho dokážu zvládnuť bez ujmy na duševnom zdraví. Tie ostatné ho prežívajú v hystérii, v oblakoch dymu z cigariet, nie vždy tabakových, pod vplyvom alkoholu a s tabletkami na spanie, na chudnutie, na pleť, na vlasy...s damoklovým mečom plastického chirurga nad hlavou. Okrem krásnych šiat a dobrých honorárov / nie vždy/ , patrí k nemu aj večný hlad pri plných stoloch, konkurencia a závisť, nadmerná starostlivosť o pleť a vlasy, zmena hodnôt, tisícky nalietaných a najazdených kilometrov, osamelosť, večery v cudzom hoteli, neprípustné návrhy, disharmónia. Každý chlieb je o dvoch kôrkach, aj ten žiarivý modelingový.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu