Žiadosť o zamestnanie – časté chyby

Pomôcky » Žiadosti

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 17.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 258 slov
Počet zobrazení: 1 200
Tlačení: 108
Uložení: 107

Žiadosť o zamestnanie – časté chyby 

Niektoré veci určite nie je vhodné uviesť do žiadosti o prijatie do zamestnania. Skúste sa z nich poučiť.

1. Skratky a slangy:

Žiadosť o prijatie je úradný dokument. Do takýchto dokumentov sa nehodia žiadne skratky. Slangy taktiež patria do hovorovej reči a nie do úradných dokumentov.

2. Chyby:

Skôr ako ju odošlete, niekoľkokrát si ju skontrolujte. Správna gramatika a spôsob vyjadrovania často vystihujú vašu osobnosť. V zamestnaní majú prednosť inteligentnejší ľudia ako tí, čo ledva ovládajú pravopis.

3. Negativizmus:

Každý, kto chce niekoho zamestnať, chce mať vo svojom tíme pozitívne naladeného človeka. Nepíšte o tom, čo je zlé, čo sa vám nepodarilo. Radšej spomeňte niečo pozitívne. Chronických sťažovateľov je v prácach veľa, ale to nie je ten správny signál pre človeka, ktorý vás možno bude platiť.

4. Žiadosť o prijatie do zamestnania nie je motivačný list:

Aj keď je pravda, že určité znaky majú spoločné, sú to dva rôzne dokumenty. Motivačný list je obsiahlejší a je tu viac priestoru na motiváciu, žiadosť o zamestnanie má skôr formálnejší charakter.

5. Online formuláre:

Niekedy sa stane, že na webovej stránke firmy je formulár, cez ktorý sa dá prihlásiť na danú pracovnú pozíciu. V tomto prípade nie je nutnosť poslať „ďalšiu žiadosť o prijatie do zamestnania“. Dajte si radšej záležať na poslaní životopisu a motivačného listu.

6. Bez životopisu to nemá zmysel:

Žiadosť o prijatie do zamestnania je len doplnok k životopisu. To najdôležitejšie by malo byť práve v dobre napísanom životopise. Ak pošlete iba žiadosť o zamestnanie, vaša šanca pozvania na pohovor je takmer nulová.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Žiadosti

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.025 s.
Zavrieť reklamu