Žiadosť o zamestnanie – s inzerátom

Pomôcky » Žiadosti

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 17.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 259 slov
Počet zobrazení: 1 058
Tlačení: 103
Uložení: 103

Žiadosť o zamestnanie – s inzerátom 

Existujú dve možnosti, kedy môžete žiadosť o zamestnanie napísať:

A) Keď firmy majú uverejnený inzerát.

B) Nie je uverejnený inzerát na pracovnú pozíciu.

Hľadáme nového zamestnanca...

Vráťme sa teda k prvej možnosti, keď firma má zverejnený inzerát. V tomto prípade je šanca na získanie novej práce o niečo vyššia. Niektorí si povedia, však načo posielať žiadosť o prijatie do zamestnania keď je to iba formalita. Realita je taká, že ak vám na práci skutočne záleží, urobíte aj niečo viac ako obyčajných pár klikov na počítači. Ak vidíte dobrú pracovnú pozíciu, na ktorej vám skutočne záleží, neváhajte. 

Má zmysel trojkombinácia?

Často sa stáva, že na daný inzerát zareaguje 150 ľudí. Firma niekedy prijíma len jedného alebo dvoch ľudí. Tým, že pošlete žiadosť o prijatie do zamestnania, motivačný list a životopis dávate firme najavo, že to s danou ponukou myslíte naozaj vážne. Drvivá väčšina posiela len životopis a to tak, že pošle desiatim naraz a povie si: „Však hádam sa aspoň niekto ozve“. Keby ste boli na strane zamestnávateľa, rozhodli by ste sa vyplácať mzdu práve takémuto človekovi? Ak pošlete všetky tri dokumenty, určite vás budú brať vážnejšie. 

Čo by tam nemalo chýbať:

Pokiaľ firma niekoho zháňa, mali by ste spomenúť aj zdroj, kde ste sa o voľnom pracovnom mieste dozvedeli. Stačí jednoducho spomenúť internetovú adresu alebo napríklad noviny, kde ste sa o pracovnej ponuke dozvedeli. Okrem toho uveďte aj pracovnú pozíciu, na ktorú sa hlásite. Tu spočíva hlavný rozdiel medzi tým, či niekoho hľadajú, alebo posielate žiadosť o prijatie do zamestnania z vlastnej iniciatívy. 

 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Žiadosti

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.042 s.
Zavrieť reklamu