Žiadosť o zamestnanie – bez inzerátu

Pomôcky » Žiadosti

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 17.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 273 slov
Počet zobrazení: 7 797
Tlačení: 269
Uložení: 198

Žiadosť o zamestnanie – bez inzerátu 

Podať žiadosť o zamestnanie má zmysel aj vtedy, ak firma nikoho nezháňa. Nie je vypísané žiadne výberové konanie, ale vy by ste chceli pracovať práve pre takúto spoločnosť. Môžete tak urobiť najmä vtedy, ak sa jedná o prácu vo vašom odbore. Dobrý príklad je napríklad učiteľ, ktorý sa rozhodne navštíviť základné a stredné školy vo svojom meste a podá tak žiadosť o prijatie do zamestnania. 

Ako to môžete urobiť?

Asi najjednoduchšie je navštíviť danú firmu alebo zariadenie osobne. Máte celkom veľkú šancu, že vaša žiadosť spolu so životopisom sa dostane do rúk kompetentnému človekovi.

Môžete taktiež kontaktovať e-mailom personálne oddelenie. Takáto možnosť je oveľa jednoduchšia, ale šanca na prijatie je nižšia. Vaša žiadosť sa môže jednoducho stratiť. Celkom zaujímavá je možnosť telefonicky sa spojiť s daným zamestnávateľom. 

Nového zamestnanca nehľadajú, má to vôbec zmysel?

Áno má. Na Slovensku existuje veľa menších firiem, ktoré ešte poriadne nezačali používať internet. Z nejakého dôvodu nevedia alebo nechcú vypísať výberové konanie. Ako ďalšia výhoda spočíva v tom, že zamestnávateľ vidí motiváciu, čo nie je zlé.

Môže nastať situácia, že nejaký zamestnanec vo firme podáva slabšie výkony a môže sa stať, že práve vy ste ideálna náhrada. Nevýhoda pri vlastnej iniciatíve je, že väčšinou musíte dlhšie čakať na rozhodnutie. Niekedy sa stane, že zamestnávateľ vás kontaktuje aj po dvoch rokoch od podania žiadosti. 

V čom je žiadosť iná, keď nikoho nehľadajú?

Najzákladnejší rozdiel je asi v tom, že musíte napísať o akú pracovnú oblasť máte záujem, napríklad administratíva. Na internetovej stránke sa skúste dozvedieť, aké pracovné pozície daná firma ponúka. Nezabudnite na základnú frázu: „Na základe vlastnej iniciatívy“. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#žiadosť o prijatie do zamestnania bez inzeratu


Odporúčame

Pomôcky » Žiadosti

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu