Vybrané slová po R – nácvičné diktáty

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: diana
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.02.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 310 slov
Počet zobrazení: 15 679
Tlačení: 454
Uložení: 383

Vybrané slová po R – nácvičné diktáty

Precvič si vybrané slová po R

Vybrané slová po R – nácvičný diktát č. 1

Dojedol som hríbové rizoto. Ušiel som do prívesu k Toryse. Pomaly som hrýzol ringlotu. Videl som plávajúce kryhy. Kryštáliky ľadu sa trblietali a do mňa prýštila nová energia. Tvorím rýmy ukryté v krížovke. Prerušil ma nepríjemný ryk rýpadla. Jeho škrípanie trýznilo môj sluch. Dočítal úryvok príbehu o rytieroch.

Vybrané slová po R – nácvičný diktát č. 2

Prišli mi napísať o Toryse. Bizón bola rýchla korisť. Prikryla som sa perinou. Ryšavý rytier riskoval život. Strýc trýznil prasa v koryte. Z rýchlika som uvidel rysa. Uvarila som ryžu a bryndzovú polievku. Koryto bolo poznačené mnohými ryhami. Z prameňa prýštila krištáľovo čistá voda. Na ihrisku bolo počuť krik, ktosi až ryčal.

Vybrané slová po R – nácvičný diktát č. 3

Vymysli rým na slovo rytmus. Rím bol niekedy veľkou ríšou. Úryvok z básne sa nerýmoval. Z fontány vytryskla voda. Rýľom zaryl do zeme. Rybárska sieť ostala prázdna. Trýzni ma to veľké riziko. Rival zaryčal. Spoza kríka sa objavil rys. Jeho plachosť mu však nedovolila prísť bližšie, rýchlo sa skryl.

Vybrané slová po R – nácvičný diktát č. 4 

Rys je plaché zviera. Narysoval som priamku. Korytnačka ho pohrýzla. Pri Toryse rastie rýdzik. Ryba bola rýchlejšia ako rybár. Richard riskoval príliš veľa. Strýko zakričal na ryšavého chlapca. Loď narazila krížom na kryhu ľadu. Bolo to veľmi riskantné.

Vybrané slová po R – nácvičný diktát č. 5

Príklad rýchle zapíš. Čítame o rysovi a rybe. Náš strýko má strigu. Urobil som rydlom ryhu. V jaskyni mám skrýšu. Strihám kríky a rýľujem záhradu. Báseň sa rýmuje. Pri Toryse sa pyšne prechádzalo ryšavé dievčatko.

Vybrané slová po R – nácvičný diktát č. 6

Rišo trýznil psa. Striga urobila ryhu. Ohryzok sa mi vyšmykol. Báseň sa rýmuje. Koryto sme prikryli perinou. Učili sme sa o plávajúcej kryhe. Rytier bol príliš pyšný na to, aby si priznal svoj trýznivý strach. V diaľke počul rytmus rinčiacich zbraní.
Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Vybrane slova po r #rydzik-rym #Vety na vybrane slova na r #Rozprávky na vybrané slová po r


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu