Môj deviatnik pred prvým svätým prijímaním

Spoločenské vedy » Náboženstvo

Autor: ivanus (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 04.06.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 981 slov
Počet zobrazení: 2 304
Tlačení: 136
Uložení: 141

Môj deviatnik pred prvým svätým prijímaním

MOJE MENO: 

BYDLISKO:

Prvé sväté prijímanie máme dňa:

Deviatnik sa začnem modliť dňa: 

  • DEŇ Ježišova prítomnosť

Milý Bože!

Ty vieš o mne všetko, aj to, že o 9 dní príde veľká chvíľa, kedy Ťa po prvýkrát prijmem do svojho srdca a budeme si veľmi blízki. Veľmi sa na to teším, a preto sa chcem na stretnutie s Tebou dobre pripraviť. Viem však, že Ťa môžem stretnúť aj v mojich kamarátoch v škole, na ihrisku, v rodine, v prírode... Ak niekomu robím radosť, robím ju aj Tebe. Ak niekomu ubližujem, ubližujem tým aj Tebe.

Prosím Ťa, Pane Ježišu, daj, aby som na to vždy pamätal a uvedomoval si, že Ty si so mnou v každej chvíli. Ty si ten najlepší Priateľ, ktorému chcem robiť radosť. Amen.

  • DEŇ Moji pomocníci

Milý Bože!

Už len 8 dní od prvého svätého prijímania. Pri príprave na tento deň mi pomáha aj Deviatníček. Dnes Ti chcem, Bože, poďakovať za môjho anjela strážneho a nebeského patróna, ktorého si mi dal pri svätom krste. Sprevádzajú ma a ochraňujú počas celého môjho života.

Prosím Ťa, daj aby ma posilňovali v mojom snažení. Panna Mária, Ty si sa s láskou starala o Pána Ježiša. Ochráň ma prosím od všetkého zlého a sprevádzaj ma na mojej ceste prípravy. Amen.

  • DEŇ Svetielko

Milý Bože!

Všimol som si, že v našom kostole stále svieti také malé svetielko. A to aj vtedy, keď sú už všetky svetlá zhasnuté. Dlho som netušil prečo. Dnes už viem, že je to večné svetlo, ktoré nás upozorňuje na prítomnosť Pána Ježiša vo svätostánku. Priznám sa, že svetlo mám rád. Najmä vtedy, keď je v izbe tma a trošku sa bojím. Keď si rozsvietim lampu, cítim sa istejšie. Aj večné svetlo nám dáva istotu, že Pán Ježiš je stále s nami. Pri svätom krste držali moji rodičia sviecu a keď ju kňaz zapálil, povedal im: „Prijmite svetlo Kristovo“. Dnes som už väčší a sviecu si môžem držať sám. Aj ja sa chcem stať sviecou, ktorá prináša svetlo iným v podobe lásky a dobrých skutkov.

Milý Bože, daj, aby sa mi to podarilo. Amen.

  • DEŇ Chlieb života

Milý Bože!

Dnes Ti chcem ďakovať za chlieb. Môžem ho jesť každý deň. Priznám sa, že niekedy by som si radšej pomaškrtil na zákuskoch, no viem, že hlad nedokážu utíšiť. Hladný človek prosí o chlieb. Iba ten, kto ho má veľa, neváži si ho.

Pán Ježiš nasýtil chlebom tisícki ľudí, ktorí Ho prišli počúvať. Aj ja prídem k Nemu a on mi dá svoj chlieb. Rodičia a príbuzní mi možno pripravia nejaké darčeky. No viem, že najvzácnejším z nich bude dar od Teba, Bože a to je chlieb, v ktorom si prítomný Ty sám.

Pane Ježišu, prosím Ťa, daj, aby som ho mohol prijímať čím častejšie. Amen.

  • DEŇ Moja farnosť

Milý Bože!

Počul som na sv. omši prosbu za nás, prvoprijímajúce deti. Bol som rád, že za nás prosia všetci ľudia v kostole i celé farnosť. Keď toľkí prosia, to je veľká sila. Určite ich modlitby pomôžu mne i mojím kamarátom dobre sa pripraviť na stretnutie s Pánom Ježišom vo Sviatosti Oltárnej. Niektorí z nich budú pomáhať pri výzdobe a upratovaní kostola, nacvičovaní spevokolu. Aj oni chcú nám i sebe pripraviť peknú slávnosť. Za všetku ich námahu a modlitby Ti chcem, Pane Bože, poďakovať.

Predovšetkým som Ti vďačný za našich kňazov, ktorí sa starajú o celú našu farnosť. Je úžasné, že sa všetci môžeme stretávať v Tvojom dome - kostolíku, modliť sa, prosiť a ďakovať jeden za druhého. ďakujem Ti za túto Božiu rodinu. Amen.

  • DEŇ Moja rodina

Milý Bože!

Nie som sám, kto počíta dni do prvého svätého prijímania. Netrpezlivo tento deň očakávajú aj moji rodičia. Modlia sa za mňa. Pozvali na túto príležitosť mojich krstných rodičov a iných príbuzných. Starajú sa, aby som bol i ja slávnostne oblečený. Pripravujú malú hostinu. Nielen za toto, ale i za svoj život, lásku a starostlivosť o mňa som im veľmi vďačný.

Chcem sa za nich často modliť a prosiť, aby podobne ako ja, mohli do čistého srdca prijať Pána Ježiša a spolu so mnou prežívať radosť zo stretnutia s Ním. Amen.

  • DEŇ Moje Verím

Milý Bože!

Rozmýšľam, koľkým ľuďom verím. Myslím pritom na otca a mamu. Verím, že mi chcú dobre, aj keď mi občas niečo zakážu alebo ma pokarhajú. Verím aj pani učiteľke, že ma chce naučiť veľa toho, čo budem v živote potrebovať. Verím kňazovi, ktorý ná učí o Tebe. Najviac však mám veriť Tebe, lebo ľudia môžu sklamať, ale Ty nie. Verím, že si stvoril tento svet, mamu, ocka i mňa. Že si sa narodil v Betleheme, uzdravoval si, robil zázraky, zomrel na kríži, vstal z mŕtvych a si stále s nami.

Chcem o tom povedať všetkým. Urobím tak počas prvého svätého prijímania, kedy nás kňaz vyzve, aby sme vyznali svoju vieru. A nielen vtedy. To, že budem dobrým chlapcom, dobrým dievčaťom doma, v škole, na ulici, jednoducho všade bude prezrádzať, že Ťa mám veľmi rád a že Ti verím. Amen.

  • DEŇ Spytovanie svedomia

Milý Bože!

Zajtra prvýkrát pristúpim k svätej spovedi. Chcem sa na ňu dobre pripraviť. Prosím Ťa, pomôž mi, aby som spoznal všetko, čím som ublížil druhým a Tebe a úprimne sa vyspovedal. Nechcem viac robiť zlo. Možno bude ťažké sadnúť si, v tichu premýšľať nad svojimi skutkami a vysloviť tie, ktorými by som sa nerád chválil. Viem však, že kňaz mi bude pomáhať, preto svoj malý strach môžem spokojne zahnať. Ľutujem všetko, čo narušilo naše priateľstvo, chcem sa úprimne polepšiť. Už sa mi však stalo, že som nevyplnil to, čo som druhým sľúbil.

Verím, že Ty mi pomôžeš svoj sľub splniť, keď Ťa budem o to prosiť. Amen.

  • DEŇ Čisté srdce

Milý Bože!

Prežívam už deviaty deň s Deviatníčkom. Môj vytúžený deň je úplne blízko. Prípravy doma aj v kostole už vrcholia. Som šťastný, že okrem čistých šiat, ktoré si oblečiem, prinesiem Ti aj svoje čisté srdce a moju snahu zachovať si ho také čo najdlhšie. Dnes je pripravené na Tvoju návštevu. Aj keby sa mi predsa niekedy nepodarilo byť dobrým, viem, že po mojej ľútosti ma vždy čakáš vo sviatosti zmierenia.

Ďakujem Ti, Bože, za dar, ktorý si mi pripravil. Za to, že i ja môžem patriť k tým, ktorí Ťa budú prijímať v podobe chleba. Prosím Ťa za mojich kamarátov, ktorí tak ako ja túžobne očakávajú zajtrajší deň, aby navždy zostali tvojimi priateľmi. Amen.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#prihovor na 1.sv.prijimanie od rodicov na hostine


Odporúčame

Spoločenské vedy » Náboženstvo

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu