Marsmallow experiment

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: gabrielasm (26)
Typ práce: Referát
Dátum: 03.05.2017
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 174 slov
Počet zobrazení: 2 668
Tlačení: 249
Uložení: 228

Marshmallow experiment

Cieľ výskumu: 

otestovať efekty gratifikácie (odmeňovania) Test bol prvýkrát vyskúšaný v USA na konci 60. rokov minulého storočia. Stal sa klasickým testom používaným pre skúmanie sebaovládania a silnej vôle.  

Priebeh výskumu:  

Experiment zahŕňal miestnosť, do ktorej boli privedené malé deti vo veku 4 rokov, ktoré boli posadené na stoličku za stôl. Výskumníci deťom ponúkli jeden C s tým, že ak vydržia nezjesť penový cukrík hneď, dostanú za 15 minút ďalší. Niektoré deti sa na svoj jeden marshmallow vrhli takmer okamžite. Niektoré sa pokúsili vydržať, ale nedokázalo odolať, iné sa na sladkosť snažili nepozerať. Približne štvrtina z testovaných detí vydržala celú štvrť hodinu.  Záver výskumu: schopnosť odložiť svoju gratifikáciu (pevná vôľa) má pozitívny vplyv na úspech v živote 

Ďaleko viac fascinujúce je však čo prinieslo sledovanie detí po dobu 40 rokov. Deti, ktoré vydržali 15 minút a získali druhý marshmallow boli ďaleko úspešnejšie než tie deti, ktoré nemali dostatočne silnú vôľu. V neskoršom živote mali výrazne menej problémov s drogami, obezitou, boli zdravší, dosahovali lepšie študijné výsledky a vedeli si lepšie nájsť a udržať prácu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Video: Marsmallow experiment

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#psychologia sebaovládania


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu