Svetový deň úsmevu – 4. október

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.03.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 268 slov
Počet zobrazení: 920
Tlačení: 148
Uložení: 140

Svetový deň úsmevu –  4. október

Svetový deň úsmevu sa oslavuje od roku 1999. Iniciátorom bol Harvey Richard Ball, ktorý v roku 1963 vytvoril „smajlíka“, symbol šťastia a dobrej vôle. Tento deň je určený na dobré skutky, dobrú náladu a na pochopenie sily úsmevu, ktorý robí naše dni krajšími.

Hodnota úsmevu 

Úsmev nestojí nič a dáva mnoho. Obohacuje toho, kto ho prijíma a neochudobňuje toho, kto ho daruje. Trvá iba chvíľu, ale spomienka naň nikdy nevymizne z tvojej mysle. Úsmev vytvára v domove šťastie, v starostiach je oporou a je nádherným znamením priateľstva. V únave prináša odpočinok, v znechutení vracia odvahu, v zármutku je potešením a pre každú bolesť prirodzeným liekom. Je dobré, že ho nemožno kúpiť, ani ho ukradnúť, pretože má hodnotu okamihu, kedy je darovaný.

Len úsmev dokáže spájať ľudí. Tvoja radosť zo života môže byť štartovacou iskrou pre mnoho ďalších ľudí. Nepotrebuješ hľadať dôvody na úsmev, potrebuješ ho rozdávať a zohrievať srdiečka ostatných ľudí a tým robiť šťastnejší okolitý svet, aj ten tvoj.

Smiať sa a usmievať to je brána, ktorou môže do človeka vojsť veľa dobrého.

Kto sa usmieva, stáva sa slnkom, pretože tým dáva svetlo i teplo.

Láskaví ľudia môžu zmeniť svet.

Úsmev je svetlo, ktoré cez okno tvojej tváre hovorí ľuďom, že tvoje srdce je doma.

Úsmev je prejavom radosti, šťastia, úspechu, spokojnosti a sebavedomia. Úsmevom nikdy nič nepokazíš, ale naopak si ním otvoríš cestu k ostatným. Keď sa na niekoho usmeješ, je naozaj veľmi nepravdepodobné, že by ti ten úsmev neopätoval naspäť. A presne tak - úsmev od ostatných je to, čo potrebuješ na to, aby si cítil radosť, lásku a ľudské teplo.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu