Sigmund Freund

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: 25258
Typ práce: Referát
Dátum: 04.03.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 3 194 slov
Počet zobrazení: 760
Tlačení: 64
Uložení: 69

Sigmund Freund

  1. Aké boli mená predchodcov Sigmunda Freunda?

Mená predChodCov Sigmunda Freunda boli Franz von Jessen, A. Krauss, W. Hildebrandt, Joseph Delboeuf, Yves Delage, K.A. SCherner, Marquiz d´ Hervey de Saint-Denys, A. BurdaCh, Ludwig Strumpell, Wilhem Weygandt.

  1. Kedy sa narodil a kedy zomrel Sigmund Freund?

Sigmund Freund sa narodil 6.mája 1856 a zomrel 23.septembra 1939.

  1. Kde sa narodil a kde zomrel Sigmund Freund?

Sigmund Freund sa narodil v Přibore a zomrel v Londýne.

  1. Do akej rodiny sa narodil Sigmund Freund?

Sigmund Freund sa narodil do židovskej Chudobnej mnohodetnej rodiny.

  1. Aký vzťah mal Sigmund Freund k jeho rodičom?

Sigmund Freund pokladal prvé roky svojho otca za starého otca.

Naopak k matke mal veľmi intenzívny vzťah a sám ju opisoval ako milú a starostlivú ženu. 

  1. Akí boli mená rodičov Sigmunda Freunda?

Mená rodičov Sigmunda Freunda boli Amalie Nathanová a Ja´akov Freund.

  1. Aké boli mená súrodencov Sigmunda Freunda?

Súrodenci Sigmunda Freunda boli Anna Freundová a Alexander Gotthold Ephraim Freund.

  1. Aké bolo meno manželky Sigmunda Freunda?

Meno manželky Sigmunda Freunda bolo Marta Bernays.

  1. Aké boli mená deti Sigmunda Freunda?

Mená detí Sigmunda Freunda boli Anna Freundová, Sophie Freund, Ernst Ludwig Freund , Jean Martin Freund, Oliver Freund a Mathilde Freund.

  1. Nad akým smerovaním uvažoval Sigmund Freund v mladosti?

Sigmund Freund uvažoval v mladosti nad právom.

  1. Aký je stručný životopis Sigmunda Freunda?

V máji 1856 sa v moravskom meste Přibor narodil Sigmund Freund.

O malého Sigmunda sa stará vychovávateľka Rézi Vítková. Táto vychovávateľka nie je nejaká mladá, je katolíčkou, ktorá učí malého Sigmunda prvé slovká a vytvára základy pre Celoživotné nadšenie pre Cudzie jazyky.

Rodinné prostredie malo pre Sigmunda veľký význam pri jeho duševnom vývoji. Vo FreundovýCh spomienkach na Čechy sa objavuje práve vychovávateľka, ktorá zanechala v jeho vedomí nezapomenúteľné dojmy a zážitky. Brávala Sigmunda do kostola na bohoslužby a hovorila s ním po česky.

Po necelých troch rokoch vychovávateľku prepustili za krádež.

V roku 1860 sa Celá rodina presťahovala do Viedne. Opustenie Príboru pred strachom z biedy bolo pre trojročné dieťa stratou domova. Malý Sigmund Freund sa zo dňa na deň oCitol v neznámom prostredí a nikto mu nevysvetlil prečo museli odísť.

Často v detstve počúval matku rozprávať o tom ako pri jeho narodení jedna stará veštkyňa prorokovala šťastnej matke, že darovala svetu veľkého muža.

Amália svojho syna zahrnovala láskou a bezpečím a bola to pravdepodobne ona, ktorá Sigmundovi vyvolala Ctižiadostivosť, ktorá ho doviedla k veľkým úspechom.

Traduje sa, že po matke Sigmund Freund zdedil Chladnú odťažnosť a po otcovi zdedil dobrotivú povahu a zmysel pre humor.

Jeho brat Július zomrel niekoľko mesiacov po narodení. Sigmund brata od narodenia nemal rád, žiarlil na brata. Jeho nenávisť bola taká silná, že prial bratovu smrť, aby na neho mala maminka zase viac času. Keď Július naozaj zomrel, trápili Sigmunda výčitky a pocity viny za bratovu smrť.

Hneď po smrti Júliusa sa Sigmundovi narodil ďalší súrodenec, tentokrát sestra Anna, ktorá ho opäť vyhnala z detského raja. Toto narodenie spôsobilo veľkú radosť, len Sigmund ju do konca života bude nenávidieť. 

V 1865 Sigmund Freund začal študovať na reálnom gymnáziu.

Freund ako študent vynikal vysokou inteligenciou a študoval s vynikajúcim prospechom. Behom krátkeho času dokázal vďaka dokonalej fotografickej pamäti vstrebávať veľké množstvo učiva. FotografiCkú pamäť využíval Sigmund Freund po Celý život. Jeho intelekt bol smerovaný skôr humanistickým smerom a nie matematickým smerom.

Sigmund Freund rád čítal knihy a keď sa stal študentom, tak sa u neho vyvinula záľuba zbierať a vlastniť knihy. Sigmund Freund miloval Cudzí jazyk, literatúru a prírodovedu.

Freundovým obľúbeným profesorom bol židovský učiteľ náboženstva dr. Samuel HammersChlag, s ktorým sa priatelil až do jeho smrti v roku 1904.

Do Príboru sa Sigmund Freund vrátil ako 16-ročný na krátku dobu. Navštívil tu svojho blízkeho priateľa Emila Fluse a prežil milostné vzplanutie ku priateľovej sestre Gizele Flusové. Gizella bolo židovské dievča, táto žena bola polonaivná a polovzdelaná. Sigmund Freund obdivoval aj Gizelilinu matku Eleonoru.

V 17 rokoch Sigmund Freund ukončil strednú školu, ako tému písomnej maturitnej práce si Sigmund Freund zvolil tému s názvom “ Motívy pri voľbe povolania“. V tomto čase Sigmund Freund zvažoval čo ďalej. Ako viedenský Žid nemal veľa možností na výber, mohol si vybrať medzi obchodom, právom a medicínou. Podnetom k zápisu na medicínu sa stál podľa jeho slov aforistický článok od Johanna Wolfganga Goetha, ktorý na neho hlboko zapôsobil.

V roku 1873 Sigmund Freund nastupuje na Viedenskú univerzitu.

V októbri 1873 sa Sigmund Freund zapísal na lekársku fakultu viedenskej univerzity do čisto mužskej spoločnosti.

V roku 1876 Sigmund Freund začal pôsobiť ako asistent v zavedenom fyziologickom laboratóriu. Tu pôsobil Sigmund Freund do roku 1882.

V tom istom roku uskutočnil výskum tykajúcich sa pohlavných žliaz uhru. Sigmund Freund sa v tomto čase zaoberal výskumom nervovej histológie.

V roku 1879 Sigmund Freund musel štúdium medicíny prerušiť, pretože bol povolaný ako vojak do viedenskej posádkovej nemocnice k plneniu vojenskej služby. Aj tu viedol lekársku prax, pri ktorej sa naďalej vzdelával.

V roku 1881 Sigmund Freund svoje štúdium úspešne ukončil a stal sa doktorom medicíny. Sigmund Freund mohol študovať 5 rokov, ale štúdium si predlžil o tri roky, pretože dal prednosť ďalšiemu vzdelávaniu pred rýchlym nástupom do praxe.

V roku 1882 sa Sigmund Freund zasnúbil s Martou Bernaysovou a následne sa rozhodol pre začatie trojročnej praxe na viedenskej všeobecnej nemocnici. Tu Sigmund Freund prešiel z oddelenia interných Chorôb na psychiatrickú kliniku Theodora Meynerta. Freund si Meynerta nesmierne vážil, ale ucelenú predstavu o psychiatri si zatiaľ nevytvoril.

V roku 1883 sa Sigmund Freund stáva sekundárom na psychiatrii u svojho učiteľa Theodora Meynerta. Začína dôležitá etapa jeho života.

V roku 1884 sa Sigmund Freund dočítal o látke, ktorá môže psychické problémy odstrániť, človek je po tej látke duševné čulý, sebavedomý a nemá potrebu spánku. Ide o starú medicínu peruánskych Indiánov. Keď si prečítal článok na tému kokaín, začal uskutočňovať pokusy s kokaínom na sebe i na druhých. 

V roku 1885 sa Sigmund Freund oženil s Martou Bernaysovou.

V júni 1885 Freund zastupoval lekárov v luxusnej psychiatrickej liečebni Oberdobling na okraji Viedne, kde sa príležitostne pracovalo i hypnózou a po prvýkrát Sigmund Freund popísal svoju prácu s nervovo Chorými.

V tomto roku Freund žiada o prepožičanie titulu súkromného docenta nervovej patológie a súčasne sa uchádza o zahraničné štipendium vypísané Viedenskou univerzitou pre mladých medikov. Sigmund Freund ešte krátko asistuje na očnej klinike a dermatologickom oddelení.

18.júna 1885, po úspešnom absolvovaní všetkýCh skúšok je menovaný súkromným docentom.

15.októbra 1886 prebehla v Cisárskej spoločnosti lekárov, v budove Akadémie vedecká prednáška súkromného docenta doktora Sigmunda Freunda na tému hystérie.

V roku 1886 Sigmund Freund opúšťa Paríž, aby odišiel do Berlína, kde sa zaujíma o neuropatológiu dieťaťa. Vo Viedni sa združuje v inštitúte pre detské Choroby, prednáša o hystérii, ohlas je záporný.

Svoju novú prax Freund otvoril 1.októbra 1886.

Wilhem Fliess bol odborný lekár pre Choroby krčné, nosné a ušné a od roku 1887 ho považoval Freund za svojho najdôležitejšieho dôverníka v otázkach osobných aj pracovných.

16.októbra 1887 sa manželom Freundovým narodilo prvé dieťa, dcéra Matilda, ktorú pomenovali po manželke doktora Breuera.

V súkromnom živote sa Freundovi darilo. Medzi rokmi 1887 a 1895 porodila jeho manželka 6 detí.

V roku 1894 Sigmund Freund prvýkrát označil nový postup liečby pojmom psychoanalýza.

V roku 1892 Sigmund Freund založil psychoanalytickú spoločnosť, kam neskôr dochádzali veľmi známi analytici.

V roku 1893 Sigmund Freund spolupracoval s Josefom Breuerom, o rok neskôr sa ich vzťah vyostril natoľko, že muselo prísť k rozchodu.

V roku 1895 Sigmund Freund získal docentúru v obore neurológie a stal sa členom profesorského zboru na Viedenskej lekárskej fakulte.

Freund miloval zámocký hotel Bellevue na Cobenzlu, kde v júli 1895 býval. Vtedy ešte nevedel, že sa toto miesto stane historickým, lebo práve tu sa mu podarí prvý dokonalý výklad snov.

V apríli 1896 Sigmund Freund prednášal vo viedenskom Spolku pre psychiatriu a neurológiu. V roku 1896 zomrel Freundov otec vo veku 81 rokov.

 V marci 1897 ochorela Freundova najstaršia dcéra Matilda

V roku 1899 Sigmund Freund uverejnil revolučnú knihu s názvom Výklad snov. 

V roku 1907 prišiel za Freundom mladý muž, ktorý trpel predstavami a obavami o dvoch veľmi blízkych osobách a to otcovi, ktorý bol dávno po smrti a dáme, ktorú miloval. Mladý muž pristúpil na metódu voľnej asociácie. Vyslovil všetko, čo mu práve bežalo v hlave, popísal témy svojich obáv. 

V roku 1908 sa táto spoločnosť transformovala na Viedenskú psychoanalytickú spoločnosť a ešte v tom roku sa uskutočnil prvý psychoanalytický kongres v Salzburgu.

V roku 1909 bol Freund pozvaný do Ameriky, kde prednášal na Clark Univerzity vo WorCesteru v štáte MassaChutets.

V roku 1910 Sigmund Freund založil na kongrese Medzinárodnú psychoanalytickú spoločnosť.

V roku 1910 vychádza Freundovi psychoanalytický román s názvom Spomienka z detstva Leonarda da VinCiho.

V marci 1910 vypukol konflikt medzi Freundom a Freundovým žiakom Adlerom, stalo sa tak na druhom psychoanalytickom kongrese.

V júli roku 1910 Sigmund Freund odcestoval so svojimi synmi Oliverom a Ernstom na prvú spoločnú Cestu do Haagu.

V októbri 1910 zomrela Freundovej manželky mama.

V roku 1910 bolo veľké stretnutie Junga a Freunda: Freund povedal Jungovi nasledovne:

“ Môj milý Jungu, sľubte mi, že sa nikdy nezrieknete sexuálnej teórie. To je zo všetkého najdôležitejšie. Podívajte sa, musíme z toho urobiť dogmu, neotrasiteľnú dogmu.

V rokoch 1911-1913 došlo v tejto organizácii k názorovým nezhodám a členovia sa rozišli.

Prvá svetová vojna paradoxne upevnila a umocnila význam psychoanalýzy.

Freundova hospodárska situácia sa výrazne zhoršila v roku 1914, lebo po vypuknutí vojny sa veľmi rýchlo ukázalo ako vojna môže mať katastrofické následky na ľudí.

Začiatkom novembra 1914 zahynul Freundov starší nevlastný brat Emanuel Freund vo veku 82 rokov pri vlakovom nešťastí.

V roku 1915 behom troch mesiacov Sigmund Freund napísal 12 veľkých vedeckých pojednávaní, medzi napríklad Pudy a osudy pudu, Vytesnenie, Nevedomé a Vedomí a úzkosť.

25.januára 1920 zomrela naprosto nečakane Freundova druhá dcéra Sophia vo veku 26 rokov.

V roku 1921 založil doktor M. Eitingon v Berlíne prvú psychoanalytickú polikliniku a školu po nej nasledovalo podobné založenie polikliniky a školy vo Viedni.

V roku 1923 Sigmund Freund prichádza o svojho vnuka Heinze, syna dcéry Sophie.

V roku 1923 sa u Sigmunda Freunda začali objavovať prvé príznaky rakoviny hrdla.

Vo februári 1923 sa u Freunda objavil v ústnej dutine na pravom prednom poschodí ďalší nádor, tento nádor bol zhubný.

V januári 1924 sa Freund opäť ujal svojej praxe. V ťažkých dňoch bol stále veľmi produktívny. Fyzické oslabenie neovplyvnilo jeho duševnú výkonnosť.

V roku 1930 bola Freundovi prepožičaná Goethova Cena. Považoval ju za vrchol svojho života. Horkú príchuť tomuto úspechu však dodal politický vývoj v Nemecku z ktorého bol Sigmund Freund značne roztrpčený

V roku 1938 sa vyhrotila politická situácia natoľko, že pre Freundovu rodinu nebol život vo Viedni bezpečný.

Ku koncu života bolo umožnené Sigmundovi Freundovi emigrovať do Veľkej Británie.

Napriek telesnej slabosti bol Sigmund Freund až do svojej smrti duševne čulý, zaujímal sa o zvláštnosti novej vlasti a ich obyvateľov.

Podporoval psyChoanalytiCké projekty v novináCh, príjmal čestnýCh hosti.

  1. Kto bol Sigmund Freund?

Sigmund Freund bol rakúsky lekár, psychológ, psychiater, psychoanalytik, univerzitný profesor a neurológ.

  1. Akou významnou vlastnosťou disponoval Sigmund Freund?

Sigmund Freund disponoval vlastnosťou, že bol nadšený pozorovateľ.

Žiaden z jeho objavov nevznikol sám od seba. Sigmund Freund pozoroval práce svojich kolegov a vlastné myšlienky odvodzoval z ich výskumov.

Jeho vlastné pokusy a zistenia boli výsledkom bohatej praxe a práce s pacientmi. 

  1. Kde navštevoval Sigmund Freund univerzitu?

Sigmund Freund navštevoval univerzitu vo Viedni.

  1. Čo dokázal Sigmund Freund?

Sigmund Freund dokázal, že v nás je nebezpečná sila, ktorá je potláčaná výchovou a zákonmi Civilizácie.

Vybíja sa v zločinoch, zvrhlostiach, duševných Chorobách alebo v ťažkých snoch.

Upozornil na seba tým, že odhalil sexuálne tajomstvá, pretože podľa jeho teórie Oidipovského komplexu je ľudské správanie rozhodujúcou mierou ovplyvnené sexuálnymi silami.

Sigmund Freund dokázal hysterické príznaky majú zmysel a sú náhradou za normálne psychické deje, táto hystéria sa odstráni až vtedy, keď sa vyjasní ich skrytý zmysel.

Ľudské spolunažitie sa stáva možné len vtedy, keď sa nájde väčšina, ktorá je silnejšia než každý jednotlivec .a udržiava proti takým jednotlivcom spojenectvo. Jednoducho povedané potreba združovania je Celkom prirodzená a vyplýva z určitých dôvodov.

Každý jednotlivec je súčasťou mnohých davov, mnohonásobne viazaný identifikáciou. Takto sa každý podieľa na mnohých davových psychikách.

Veľký človek, vodca podľa Freunda ovplyvňuje svojich blížnych dvoma spôsobmi a to svojou osobnosťou a ideou za ktorú sa angažuje.

  1. Aké dva modely popísal Sigmund Freund?

Prvý model obsahuje pojmy nevedomia, podvedomia a vedomia. Druhý model obsahuje pojmy ono, ja a nad ja.

  1. Aký je princíp tajomstva nevedomia?

Inšpiráciou pre znovuzrodenie tajomstva nevedomia bolo pre Sigmunda Freunda odkrytie ruiny Tróje, ktoré sa dovtedy pokladala za legendu.

Sigmund Freund si neskôr uvedomil, že tak ako sa odkrývajú dejiny sa môže postupne odkrývať aj ľudské myslenie.

Sigmund Freund si uvedomil, že ľudské správanie môže fungovať oddelene od vedomia. To znamená, že správanie a konanie človeka môže ovplyvňovať množstvo faktorov a môžu ho ovplyvňovať aj faktory, ktoré si človek sám neuvedomuje.

  1. Aké sú faktory nevedomia?

Faktory nevedomia sú sny, inštinkty, či zážitky z raného detstva.

  1. Aké sú ďalšie faktory nevedomia?

Ďalšie faktory nevedomia sú spoločenská klíma, kultúra, náboženstvo a podvedomé strachy a úzkosti.

  1. Čoho je zakladateľom Sigmund Freund?

Sigmund Freund je zakladateľom vedy, ktorá sa nazýva psychoanalýza.

  1. Aká je Charakteristika psychoanalýzy?

PsyChoanalýza zdôrazňuje pudové iracionálne sily v človekovi, nesmeruje ich však k ich uvoľneniu a nekritickému uspokojeniu. Sigmund Freund to vyjadruje slovami, kde je id, tam má byť aj ego.

Psychoanalýza je v prvom rade psychoterapeutický smer. Podľa Sigmunda Freunda psychoanalýza je hlbinná psychológia, ktorá poskytuje teoretický základ pre budúcu vedeckú psychiatriu.

  1. Aké sú fázy psychoanalytickej terapie?

Fázy psychoanalytickej terapie sa delia na úvodnú, strednú a záverečnú.

  1. Aký je popis týchto fáz
  2. Úvodná fáza

V úvodnej fáze klient popisuje udalosti zo svojho života, symptómy, vzťahy a podobne. Je väčšinou neistý a testuje spoľahlivosť a analytické funkcie psychoterapeuta. Psychoterapeut sa snaží upevniť Celkovú situáciu a oslovuje hlavne vedomé obrany klienta. Pomáha klientovi vo voľnej asociácii.

  1. Stredná fáza

V strednej fáze sa klientovi naplno rozvíjajú procesové fantázie a prenos. Psychoterapeutove intrepetáCie sa týkajú predovšetkým prenosových fenoménov.

  1. Záverečná fáza

V záverečnej fáze už u klienta dochádza k voľnej asociácii a reflexii prenosových fenoménov.

  1. Z akých teórii vychádza psychoanalýza?

Psychoanalýza vychádza z teórie neuróz a liečenia.

  1. Z akých 3 hľadísk skúma psychoanalýza duševný život človeka?

Psychoanalýza skúma duševný život človeka z hľadiska dynamického, ekonomického a topického.

  1. O aké piliere sa opiera psychoanalytické učenie o neurózach?

Psychoanalytické učenie o neurózach sa opiera o učení o potlačení, učení o výskume sexuálnych pudov, učení o prenose.

  1. Aké sú spoločné Charakteristiky psychoanalytických smerov?

Spoločné Charakteristiky psychoanalytických smerov sú nevedomie, teória psychoterapeutického vzťahu v zmysle konceptu prenos- protiprenos, odpor a vývojová teória.

  1. Na čo sa zameriava psychoanalýza?

Psychoanalýza sa zameriava na hlbokové podvedomie pacienta, výklad jeho snov, skúmanie asociácii a ostatných nevedomých aspektov ľudskej mysle.

  1. Čo bolo súčasťou psychoanalýzy?

Súčasťou psychoanalýzy bolo sociálne superego, pudové id a ego.

  1. Aký je popis týchto súčastí psychoanalýzy?
  2. Sociálne superego

Superego má za úlohu eliminovať prejavy ega a id. Superego zahŕňa príkazy a zákazy, ale aj Chválu, ktoré sú predkladané človekovi v priebehu života.

  1. Pudové id

Pudové id zameriava svoju činnosť na vyhnutie sa zlým veciam a to za každú Cenu. Pudové id je neprístupná časť, ktorá je uložená hlboko v nevedomí a riadi sa hlavne libidom.

  1. Ego

Ego sa sústreďuje na realitu, na to, čo je skutočné aj napriek tomu, že by to mohlo byť nepríjemné. Ego spraCúvava požiadavky, ktoré na kladie id a je racionálne orientované.

  1. Aký je princíp liečby psychoanalýzou?

Sigmund Freund si uvedomoval, že viac ako rady lekárov pomáha pacientovi, ak sa vyrozpráva sám. Narozdiel od ostatných lekárov však Sigmund Freund nehovoril s pacientmi priamo o ich probléme. Sigmund Freund nabádal svojich pacientov, aby hovorili o čomkoľvek, čo ich napadne. Voľný prúd myšlienok umožňoval nevedomiu prejaviť sa. Ak sa pacient v rozprávaní zasekol a nedokázal pokračovať, Freund vedel, že narazil na problém.

  1. Aký je ďalší dôležitý termín pri psychoanalýze?

Ďalším dôležitým termínom pri psychoanalýze je sublimácia.

  1. Čo znamená pojem sublimácia?

Sublimácia je zameranie túžob jedinca vychádzajúcich z jeho nevedomia na spoločensky uznávaný Cieľ. 

  1. Aké sú psyChoanalytiCké smery?

Psychoanalytické smery sú ego- analýza, postfreundovské prístupy, self -psychológia, teória objektívnych vzťahov, kleiniánska psychoanalýza, interpersonálny, humanistický prístup a vzťahová psychoanalýza.

  1. Aké sú príčiny davového správania podľa Freunda?

Za podstatné príčiny, ktoré vedú k davovému správania patria identifikácia, idealizácia a vodcovstvo.

  1. Čo dokáže umelec podľa Sigmunda Freunda?

Umelec dokáže svoje denné sny spracovať tak aby boli zbavené všetkého príliš osobného. Má ďalej záhadnú schopnosť stvárniť určitý materiál, tak, že sa stane verným obrazom jeho fantazijných predstáv.

  1. V čo veril Sigmund Freund?

Sigmund Freund veril, že neurózy sú v skutočnosti zážitky, ktoré pacient odsunul do nevedomia, aby sa s nimi nemusel konfrontovať.

  1. Čo pomôže hysterickým pacientom podľa Sigmunda Freunda?

Podľa slávneho psychoanalytika hysterickí pacienti bojujú so svojimi spomienkami a pomôže im, ak sa zážitok z nevedomia uvoľni a oni ho môžu opätovne spracovať.

  1. Aký bol najčastejší dôvod neuróz u pacientov podľa Sigmunda Freunda?

 Počas svojej praxe Freund zistil, že najčastejším dôvodom neuróz u pacientov bolo, že sa ako deti stretli so sexuálnym zneužívaním. 

  1. Ako Sigmund Freund odtabulizoval sex?

Freund veril, že život človeka najintenzívnejšie riadia pudy predovšetkým pud sexuality a pud sebazáchovy.

Podľa Freunda človek, ktorý svoje inštinkty neustále potláča a prispôsobuje sa spoločnosti, je nešťastný a môže sa uňho rozvinúť porucha.

  1. Aký najväčší problém človeka 20.storočia odhalil Sigmund Freund?

S istou nadsádzkou tak Freund definoval najväčší problém človeka 20.storočia – rozpor medzi potrebami inýCh a vlastným egom. 

  1. V čom bol Sigmund Freund rešpektovaný a v čom kritizovaný?

Freundove názory, že základom človeka je sexualita a inštinkty sa stretli s veľkou vlnou kritiky. Mnohí jeho súčasníci upozorňovali na to, že človeka nikdy neurobí šťastným, ak sa bude usilovať predovšetkým o naplnenie vlastných potrieb a ak bude vo všetkom presadzovať len samého seba.

Napriek nekonvenčným názorom si ho jeho priatelia a pacienti pamätali ako príjemného a láskavého muža, ktorý bol trpezlivý lekár aj zodpovedný manžel a otec 6 detí.

  1. Aké boli zlé vlastnosti Sigmunda Freunda?

Sigmund Freund pravidelne užíval drogy konkrétne kokain, túto drogu rozdával aj svojim priateľom a kolegom, niektorí z nich skončili s ťažkou závislosťou. Mimo toho mal rád aj užívanie iných drog, ale kokaín bol pre neho čosi ako pre bežného človeka ranná káva.

Okrem toho aj rád fajčil, čo viedlo počas jeho života k 33 operáciám a protéze v sánke . Ani tomu fajčiť nezabránilo a to bolo jedným z hlavných faktorov vedúcich k jeho smrti

  1. Aké problémy mala Freundova dcéra Anna?

Freundova prvá a obľúbená dcéra Anna prejavovala symptómy traumy a psychického nepokoja. Počas dospievania začala prejavovať symptómy vážnych psychických problémov, mala poruchu príjmu potravy a depresiu. Tieto všetky problémy boli pravdepodobne výsledkom traumy z detstva. 

  1. Ako ju označovali počas dospievania?

Annu označovali počas dospievania, že je závistlivá, depresívna, masochistická, anorektiCká a latentne homosexuálna puberťačka.

  1. Ako využíval Sigmund Freund svoju dcéru Annu pri práci?

Nasledujúcich niekoľko rokov takmer každý večer Freund posadil svoju dcéru do kresla, kde dlhé hodiny analyzoval jej myseľ a skúmal všetky jej sexuálne fantázie.

Počas konferencie, ktorej sa Freund zúčastnil, nechal Annu sedieť v kresle vedľa neho, kde verejne opísal každú jej fantáziu dopodrobna, aby ju mohol následne analyzovať.

  1. Aké bolo životné smerovanie Freundovej dcéry Anny?

 Anna neskôr skutočne nasledovala životnú Cestu svojho otca a zaviedla do psychoanalýzy mnoho nových aspektov. Jedným z nich je jej teória o obranných mechanizmoch, ktoré sa využíva dodnes.

  1. Akými témami sa zaoberali Freundove knihy?

Freundove knihy sa zaoberali psychoanalýzou, ľudskou sexualitou a hypnózou. 

  1. Aká bola obľúbená Freundova autorka?

Obľúbená autorka Sigmunda Freunda bola Agatha Christie.

  1. Čo nemal príliš v láske Sigmund Freund?

Sigmund Freund nemal v láske hudbu, lebo na nej nie je čo analyzovať.

  1. Aké sú Citáty Sigmunda Freunda?

Citáty Sigmunda Freunda sú nasledujúce:

  1. Veľká otázka, ktorú nie som schopný zodpovedať ani po 30 rokoch skúmania ženskej psychiky je čo vlastne ženy Chcú.
  2. V tom okamihu, keď človek zapochybuje o zmysle a hodnote života, je Chorý.
  3. Predtým, ako si diagnostikujete depresiu a nízke sebavedomie, uistíte sa, čí nie ste obkolesený blbCami.
  4. Keď sa niekto považuje za skeptika, urobí dobre, ak občas zapochybuje aj o svojej skepse.
  5. Nikdy nie sme menej Chránení proti bolesti, ako vtedy, keď milujeme
  6. Nevyjadrené emócie nikdy nezomrú. Sú pochované zaživa a vyjdú na povrch neskôr škaredšími spôsobmi
  7. To čo robí človeka závislým, robí ho nešťastným
  8. Iba deti, blázni a veľmi starí ľudia si môžu dovoliť hovoriť vždy pravdu
  9. Čím je dokonalejší človek navonok, tým viac démonov má vo vnútri
  10. Šťastie je neskoré splnenie detského priania. Peniaze nie sú detské prianie. Preto peniaze ani nerobia človeka šťastným.
  11. Väčšina ľudí v skutočnosti nechce slobodu, pretože sloboda zahŕňa zodpovednosť a väčšina ľudí sa bojí zodpovednosti.
  12. Každý z nás dlží prírode svoju smrť
  13. Ľudia sú svorka vlkov, ktorá uštve k smrti tých, ktorí im mohli urobiť dobre.
  14. Ako pokračujeme v živote, poznávame hranice svojich schopnosti
  15. Človek je potlačovateľ pudov
  16. Nadbytok neznamená bohatstvo
  17. Žena by mala muža zmäkčiť, ale nie oslabiť ho
  18. Kam ide myšlienka, keď je zabudnutá
  19. Smrť je nevyhnutné vyústenie každého života
  20. všetCi ľudia nie sú hodní lásky
  21. PráCa je najsilnejším putom človeka k realite
  22. Byť k sebe úprimný, je dobré Cvičenie
  23. VeriaCi človek je k obsahom náboženstva v istom zmysle Citovo viazaný
  24. Milovať znamená uvoľňovať napätie
Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu