Blíženci znamenie horoskop

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 18.11.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 1 438 slov
Počet zobrazení: 4 405
Tlačení: 370
Uložení: 400
Blíženci - Gemini (21.5. - 20.6.)

Živel : vzduch
Dynamika : premenlivá
Polarita : pozitívna
Vládca : planéta Merkúr
Priaznivé dni : streda, sobota
Menej priaznivý deň : štvrtok
Šťastné čísla : 3, 8, 12, 23
Farby : šedá, svetlošedá, béžová, tmavočervená, dúhová
Silná stránka : prispôsobivosť, duševná i telesná čulosť
Slabá stránka : nesústredenosť, povrchnosť, nestálosť
Kov : ortuť, cín
Drahokamy : biely achát, beryl, opál, zafír, zlatý topás,
Povaha : sangvinická / s materiálnymi dôsledkami/
Typ : intelektuál, bádateľ, racionálny človek, dualista, skeptik
Časti tela, ktoré ovláda : kĺby, plecia, ramená, prsty na rukách, mozog, nervová sústava, hlasivky, pľúca, dýchacia trubica, priedušky, pohrudnica
Choroby : zápal priedušiek, astma, zápal pľúc, choroby paží a rúk, zápal pohrudnice, zápal lymfatických ciest, ciev a nervov.

Ľudia narodení v znamení Blížencov sú pod dominujúcim vplyvom planéty Merkúr. To spôsobuje, že v sebe spájajú svojim spôsobom dve povahy. Trpia predovšetkým vnútornou rozpoltenosťou, ktorá im nedovoľuje dosiahnuť duševný pokoj. Chvíľu by vyskakovali od radosti, a vzápätí upadnú do hlbokej depresie. Vrtkavosť a rozvláčnosť sú prekážkami, ktoré dokáže prekonať iba veľké vypätie vôle. Iste ste to už pocítili a dospeli k presvedčeniu, že tieto bariéry je potrebné odstrániť, pretože sú pôvodcom vnútorného pocitu nespokojnosti so sebou samým a s celým okolitým svetom, ktorý vás nervovo vyčerpáva.

Je potešujúce, že máte v sebe dostatok húževnatosti, a zlé, že proti nej stojí vaša nerozhodnosť. Keby sa vám podarilo prekonať ju, padla by vám do lona o to väčšia činorodosť a energia. Charakteristická je aj vaša snaha vytvoriť si dve polia pôsobnosti, meniť cieľ, za ktorým sa vydávate s neutíchajúcou vervou. Váš nepokojný duch vám znemožňuje sústrediť sa na praktické stránky života. Neraz si niečo vymyslíte, ale tým sa to pre vás končí, realizáciu prenecháte iným. Nebezpečné je, že vaše slová sa rozchádzajú s činmi.

Je vám vlastná vysoká inteligencia, ktorú neustále rozvíjate v neutíchajúcej túžbe po poznaní. Váš duševný obzor je veľmi široký, preto vám nepôsobí problémy posudzovať veci a problémy z najrôznejších aspektov, čo ešte znásobuje vaša schopnosť vciťovať sa do duší a záležitostí iných osôb. Z toho zase vyplýva, že ste veľmi, možno až priveľmi všestranný človek, často na úkor dôkladného skúmania vecí. Na vine je vaša bujná fantázia, ktorá dokáže premostiť najrozmanitejšie pojmy a predstavy a je pre vás zároveň sprostredkovateľom všetkého nového a rodiaceho sa, takže dokážete vopred vytušiť to, čo ešte len "visí vo vzduchu". Neomylná intuícia a skvelá pamäť sú vám na dobrej pomoci a nedovolia vám podľahnúť predsudkom.
Veľmi trpíte pre svoju nervóznu povahu a často upadáte do stavu sebatrýzne a skľúčenosti. Môžu sa vás zmocňovať aj stavy úzkosti, ktoré korenia vo vašej senzitívnosti. V niektorých prípadoch sú ľudia narodení v tomto znamení takí citliví, že ich existenčný boj nemôže byť úspešný. Často nedotiahnete do konca to, čo ste začali. Váš vzťah k ľuďom je milý, úctivý a prispôsobivý, v podstate ste živý, popudlivý a tvrdohlavý človek. Málokedy zabudnete na urážky a neodpúšťate, keď sa niekto stavia proti vašim nápadom a plánom. Radi rozprávate o svojich predsavzatiach a lichotí vám, ak vám druhí neprotirečia. Treba uznať, že vaše nápady majú naozaj racionálny základ, ktorého hodnota je vysoko nadpriemerná, pretože vaše myšlienkové bohatstvo a vynachádzavý duch dokážu vytvoriť niečo originálne, čo si zaslúži uznanie.
Keby ste sa väčšmi skoncentrovali a zamerali na jeden konkrétny cieľ, mohli by ste si vydláždiť cestu k úspechu a v živote to ďaleko dotiahnuť.
Takto si možno nájsť vlastnú cestu v živote, ktorá vám prinesie nielen materiálne, ale aj duševné uspokojenie a pocit šťastia. Máte na to nielen všetky predpoklady; vedychtivosť, myšlienkové bohatstvo, húževnatosť, vzdelanie.

Máte radi zmenu a ste schopný okamžite sa prispôsobiť momentálnym požiadavkám. Máte zmysel pre detaily, a čo sa duševnej činnosti týka, ste veľmi prispôsobivý, rozumný, rýchly, senzitívny, ale aj ctižiadostivý typ. Máte však sklon k vrtkavosti a väčšiemu triešteniu síl, než je dobré.
Vcelku ste príjemný, dobrácky, prispôsobivý a ústupčivý, priateľský a ochotný; trochu nervózny, prudký, všetky vaše pohyby prezrádzajú nepokoj; málokedy dokážete pokojne sedieť alebo stáť, vaša chôdza je rýchla, ste rád rozprávate /komunikujete/ a ľahko sa nadchýnate.
Vašou charakteristickou črtou je ochote pomôcť a zaoberať sa starosťami iných ľudí. Aj keď bývate niekedy trocha podráždený, rýchlo sa zasa upokojíte, a keď vás pochytí záchvat zlosti, veľmi rýchlo to oľutujete a snažíte sa odčiniť príkoria, ktoré ste spôsobili druhým. Napriek vrodenej nestálosti máte pevnú vôľu so sklonom ovládať druhých, ale bez povýšenosti a tyranstva. Viete využiť okamih, ste zhovorčivý, zvedavý, vtipný a pohotový. Ste majstrom v debatách, dokážete sa v jeden deň vehementne zasadzovať o nejakú vec a na druhý deň ju inými argumentmi presvedčivo vyvracať. Ako Blíženec máte vycibrené kombinačné schopnosti, dobrú pamäť a obdivuhodný zmysel pre fakty, niekedy vám však chýba nadhľad, vaše argumenty nie sú dostatočne hlboké a váš úsudok je povrchný, inklinujete k sofistickej argumentácii. Na jednej strane sa prejavuje záujem o estetiku. Stvárňovanie pocitov, jemnocit a veselosť, na druhej strane nerozum, pokrytectvo, bezzásadovosť, preceňovanie svojich schopností, ľahkomyseľnosť.
Blíženec potrebuje pohyb, stále sa ženie za niečím novým, chce sa na tom podieľať, najradšej by mal dve želiezka v ohni.
Blíženci inklinujú k povolaniam, ktoré si vyžadujú rýchlosť, obratnosť, predvídavosť a triezvy úsudok. Preto im vyhovuje práca v tlači, osvedčia sa ako novinári, redaktori, rozhlasoví a televízni pracovníci, vo vydavateľstvách a knižniciach. Môžu sa stať aj úspešnými reportérmi, fotoreportérmi a spisovateľmi. Uprednostňujú však obchodné smery. Mnohí sa úspešne uplatnia na poli vedy alebo v umení ako grafici, hudobníci, ale aj ako tanečníci, v rytmickej gymnastike, športe alebo ako recitátori.

Sú náchylní na choroby pohybového aparátu /ruky, nohy, prsty/, dýchacieho ústrojenstva /priedušky, pľúca/, nervovej sústavy a pohrudnice, neuralgie, astmy, môže sa u nich vyskytnúť aj zvýšená podráždenosť, rečové chyby.
Cítia sa dobre, keď majú dostatok pohybu. Tým je však spravidla preťažované telo. Potrebujú pestrú, vyváženú, hodnostnú stravu, málo mäsa, veľa ovocia, šaláty, zeleninu. Nikotínu by sa mali vyhýbať. Ich organizmus si vyžaduje veľa čerstvého vzduchu a dostatok spánku.

Žena-Blíženec je veselá a vrtká, ľahkomyseľná a bezstarostná. Vždy je naladená na žarty, oslavy a hlúposti. Vyznačuje sa najmä rýchlym chápaním. Je všestranná, pohotová a nemožno jej uprieť diplomaciu. Dokáže byť jemná, prítulná, na druhej strane zasa zvedavá a bezcieľna. Jej správanie sa k ľuďom je vyberané, pričom jej pomáha vrodená prispôsobivosť. Vie sa zasvätene a obratne zapojiť do debaty na akúkoľvek tému. Jej chápavosť a zmierlivá povaha ju robia obľúbenou v spoločnosti a príjemnou hostiteľkou.
Zaujíma sa o budúcnosť. Sleduje nové objavy, módne smery, veci a plány, ktoré sa raz uskutočnia. Aj v pokročilejšom veku je ochotná vzdelávať sa, naučiť sa niečo nové. Jej nepokojný mozog sa neustále musí niečím zamestnávať. Preto ju neveľmi baví práca v domácnosti, zato bojovať o prvenstvo v práci jej vyhovuje.

Nikdy duševne nezostarne; je večne zaľúbená, od detstva až do vysokého veku. Už v útlom veku prežíva ľúbostné dobrodružstvá. Miluje lásku, pričom sex nehrá hlavnú úlohu; verí vo veľkú lásku. Niekedy má pocit, že si zvolila nesprávneho partnera, ale ten, ktorého by chcela, je už vo väčšine prípadov ženatý.

No aj ženatí muži hrajú v jej živote často významnú úlohu. Potom nastane chvíľa, keď sa rozhodne pre "čistý stôl", skončí s ľúbostnými vzťahmi a pevne sa rozhodne nájsť si správneho partnera. O tom, či bude mať šťastie rozhodne jej osobný horoskop.
Muž-Blíženec má okolo seba rád veľa ľudí. A pretože je výborným spoločníkom, stane sa miláčikom každej hostiteľky. Vyznačuje sa vycibreným dialektickým myslením, zmyslom pre štýl a logické dedukcie; je prispôsobivý a zbehlý v spoločenskom styku. Má výbornú predstavivosť, schopnosť sústrediť sa, je plánovitý, so zmyslom pre realitu.

Neustále získava nové dojmy. Jeho fantázia je bezhraničná. Chcel by vzlietnuť vysoko, čím vyššie. Pretože rýchlo chápe, dokáže robiť dve veci odrazu. Blíženec, ktorého nadanie nie je dostatočne využité, ľahko zatrpkne, stane sa strohým, ironickým, je sklamaný. Spájajú ho pevné putá s matkou.
Blíženci majú sklon opúšťať svojich starých priateľov pre nových, no nie z bezcitnosti; sú natoľko nestáli, že sú pre nich aktuálni len tí ľudia, ktorí ich momentálne zaujímajú. V manželstve je muž-Blíženec chápavý, nie je však vždy verný; má sklon k ľúbostným aféram, ktoré spravidla nemajú dlhé trvanie.

K svojej manželke sa nevracia s pocitom viny. Je realista a využíva každú možnosť, ktorá sa mu ponúkne. Pre všetko, čo robí, nájde odôvodnenie. Keď s ním nesúhlasia a neprikyvujú mu, nerozvážne sa zatne.
Nedovolí, aby pre neho manželstvo bolo väzením, no manželský vzťah, ktorý sa stal rutinou, dokáže opäť oživiť a urobiť ho príťažlivým.

Blíženci sa najlepšie hodia
k ľuďom narodených v znamení Váh /22.9.-21.10./ alebo Vodnára /21.1.-18.2./.
Tiež sa k sebe hodia s partnermi narodenými v znameniach Leva /22.7.-21.8./ a v znamení Barana /21.3.-20.4./.
Menej priaznivé sú vzťahy s partnermi narodenými v znamení Panny /22.8.-22.9./ a Rýb /19.2.-20.3./

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#HOROSKOP V NEMCINE #Blizenci #Blizenec #estetika sofistov #intuicia #žarty #Blíženec znamenie horoskop #Referát budúcnosť a. Nové objavy


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu