Byvol čínsky horoskop

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 18.11.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 1 431 slov
Počet zobrazení: 6 535
Tlačení: 474
Uložení: 436
Byvol
Znamenie Byvola či Vola symbolizuje blahobyt dosiahnutý statočnou a usilovnou prácou. Človek narodený v tomto roku je spoľahlivý, pokojný a systematický. Ako trpezlivý a neúnavný pracovník lipne na zaužívaných metódach a konvencii. Hoci býva zväčša objektívny a vie dobre počúvať, ťažko ho presvedčíte, aby zmenil názory, lebo je tvrdohlavý a často má silné predsudky. Napriek tomu neraz zverujú Byvolovi dôležité a zodpovedné posty, lebo je charakterný a spoľahlivý. Nikdy nesklame, keď ide o povinnosť. Pravdu povediac, mal by si dávať pozor, aby to nepreháňal. Pod pomerne skromným, ale príjemným zovňajškom Byvol zatajuje rozhodnú a logickú myseľ. Jeho inteligencia a šikovnosť sa ukrýva za zdržanlivým a nenápadným zovňajškom. l keď je to v podstate introvertný typ, vie byť výrečným a suverénnym rečníkom, keď si to vyžaduje situácia. Jeho duchaprítomnosť, odpor k zastrašovaniu a vrodená sebadôvera dokážu v čase zmätkov všetko uviesť do poriadku. Kráča preto s vysoko vztýčenou hlavou. Človek narodený v tomto zvláštnom znamení je systematický. Drží sa ustáléných poriadkov a má veľký zmysel pre tradíciu. V podstate sa snaží urobiť presne to, čo sa od neho očakáva, a jeho činy sa zväčša dajú vopred vyrátať, takže mu neraz nezaslúžene vyčítajú nedostatok fantázie. Ale Byvol, vedomý si svojich povinností, vie, že iba tak má nádej dosiahnuť trvalé úspechy, keď si vykoná povinnosti pekne po poriadku. Myseľ nemá zaťaženú zbytočnosťami. Nikdy sa nemotká životom a nespolieha sa, že šťastie mu pomôže prekonať prekážky. To, čo ľudia narodení v iných znameniach dosiahnu podvodmi a dôvtipom, Byvol získa húževnatosťou a zanietenosťou pre vec. Na jeho sľuby sa môžete spoľahnúť, ak vám dá slovo, aj ho dodrží. Na verejnej mienke mu nezáleží. Celým srdcom sa oddá každej zverenej úlohe a prácu dokončí. Pohŕda nedokončenými vecami.

Byvol vie byť strašne naivný v ľúbostných záležitostiach. Nie celkom chápe pasce lásky a ešte menej používa lákavé stratégie či iné finty, aby si získal srdce vyvolenej. Nečakajte od neho lyrické verše a serenády prí mesiačiku. Jednoducho nemá zmysel pre takéto veci. Dokonca i jeho darčeky su z pevného a trvanlivého materiálu, nevtieravé a trvácne. Pretože Byvoli - muži aj ženy - sú tradicionalisti, majú sklony k dlhému dvoreniu. Dosť im trvá, kým nadviažu intímne vzťahy. Len pomaly sa rozhoria a prejavia svoje skutočné city. Muž Byvol môže byť najúžasnejším rytierom bez bázne a hany, džentlmenom najväčšieho kalibru, a predsa, keď sa má prejaviť svojej milovanej, neraz sa zmení na neohrabaného zakríknutého mládenca. Ak sa však zaňho vydáte a venujete mu celú svoju dôveru, nikdy vás nesklame, verne pri vás vydrží až do konca života. Nikdy nebudete mať starosti, z čoho zaplatiť nájomné alebo účty. Možno vás nebude zasypávať diamantmi a obliekať do drahých kožuchov, ale spríjemní vám život, ako len bude môcť, a nikdy nebudete trpieť nedostatkom.

Ak budete mať to šťastie, že sa oženíte s dievčaťom tohto znamenia, rozhodne ste si vybrali praktickú manželku. Bude vám škrobiť goliere celkom tak, ako vám to robila mama, jediný raz vám nezabudne vedľa raňajok položiť úhľadne zložené noviny a volské oká pripraví perfektne. Jej ranný bozk môže niekedy pôsobiť len ako povinné cmuknutie. Ak ju pokladáte za osobu otravnú a zošnurovanú zvykmi, uvažujte: Je poriadkumilovná a presná. V manželstve vám nikdy nebudú chýbať čisté košele a zaštopkané ponožky ani nebudete večerať pripálené jedlo. Je čestná a pracovitá, nič sa jej nedá vytknúť, bude z nej ideálna manželka. Vaša vkladná knižka nebude prázdna, manželka nikdy neprekročí domáci rozpočet. Záleží na vás, aby ste jej spestrili život a ujali sa vedenia. Napokon, v Byvolovi sa skrýva viac, než na čo vyzerá. Veľa skvelých vecí má obyčajný hnedý obal - Byvol je jednou z nich. Neohŕňajte nos nad obalom, obsah môžete vyvážiť zlatom. Okrem mnohých vynikajúcich vlastností je Byvol známy aj tým, že pridlho si priam pestuje krivdy a urážky. Má dobrú a presnú pamäť, každé ublíženie si zapamätá do najmenších podrobností. Vo chvíli, keď sa iné znamenia, ako Tiger, Kohút alebo Potkan, rozhorčene sťažujú, keď sa rozčúlia, a Koza i Zajac hundrú a zazerajú, Byvol zareaguje tým, že sa vrhne do húževnatej práce, aby zahnal bolesť a napätie. Ak sa vážne sklame v láske, môže sa pohrúžiť do roboty navždy a vedie osamelý život, nechce viac riskovať, že ho ešte niekedy ponížia či odmietnu. Byvol si zásadne vyrovnáva účty. Dlžoby musí zaplatiť do posledného haliera. Ak vám niečo dlhuje, nikdy by si neodpustil, keby vám svoju vďaku neprejavil aj hmatateľným spôsobom. Žiadne výrečné, prázdne frázy. Kvetnatý jazyk a lichôtky pokladá za čudáctvo a pod svoju úroveň. Neohromilo by vás, keby vám taký drsný chlapík, čo sa sotva zmôže zašomrať ďakujem, odkázal niečo vo svojom závete? No a to je práve typické gesto pre Byvola. Ak o niekom platí, že jeho skutky sú výrečnejšie než slová - tak je to on. Chráňte sa však zneužiť Byvolovu povestnú trpezlivosť, lebo ak ju stratí, je na nepoznanie. Môžete získať otrasnú skúsenosť. Vtedy s ním niet rozumného slova - správa sa ako býk a zmetie všetko, čo sa mu dostane do cesty. Najmúdrejšie je vyhnúť sa mu a počkať, kým sa upokojí. Vcelku však zriedka podľahne podobným výbuchom zúrivosti, to už musí pociťovať situáciu ako naozaj neznesiteľnú.

Doma platí jeho slovo ako zákon. Vie vydávať príkazy takisto ako ich poslúchať. A očakáva, že jeho nariadenia sa splnia do posledného písmena. Na život pozerá materialistickým pohľadom, a hoci svoju rodinu nesmierne miluje a je na ňu hrdý, od nej tiež veľa vyžaduje. Svoju lásku k nej meria metrom úspechu a osobných výkonov. Zriedka podlieha citom, je však dobrým živiteľom rodiny, schopným veľkých obetí pre blaho najbližších. Keď na tom skutočne záleží, nikdy nesklame. Byvol je vždy prínosom pre rodinu i zamestnávateľa. Nemá dôvod, aby sa sám cítil neistý, lebo po celý život je oňho dobre postarané. To dá rozum, že taký cenný človek nemôže byť ponechaný sám na seba. Ľudia narodení v znamení Byvola vo dne sú agresívnejší a aktívnejší v porovnaní s pokojnými nočnými Byvolmi. Podobne zimný Byvol musí prekonať viac ťažkostí a menej prosperujúci život ako letný Byvol. Príslušníci tohto znamenia sú realisti, riadia sa skôr hlavou než srdcom. Ak to u Byvola chcete vyhrať, dovolávajte sa jeho rozumu a inteligencie. Zaznamenajte si každé pre a proti a podoprite každú žiadosť podrobnými a spoľahlivými faktmi. Čisto citové dôvody ho sotva prinútia zmeniť mienku. Má aj pozoruhodnú fyzickú kondíciu, málokedy býva chorý. Hrdého a nekompromisného Byvola znechucujú slabosti iných. Keby si viac pestoval humor a súcit, bol by omnoho šťastnejší. Ako rodený vodca a tyranský pedant má sklony k necitlivosti. Pretože sa zväčša vypracuje sám, je neochvejne presvedčený, že každý sa musí presadiť vlastnými silami a bez cudzej pomoci. V najhoršom prípade je Byvol neprístupný, zaťatý a úzkoprsý. Nedostatok taktu a pochopenia pre iných mu znemožňuje zastávať postavenie vyžadujúce styk s verejnosťou, diplomaciu a jemnocit. No i tak ho rešpektujú a obľubujú pre vrodenú čestnosť, priamosť a pevné zásady, U všetkých podriadených vyvoláva lojalitu, lebo zvládne každú úlohu. Byvol nepatrí medzi tých, čo využívajú finty. Pokojná dôstojnosť a silná morálka mu bránia siahnuť po nečistých prostriedkoch na dosiahnutie cieľa. Nerád žiada o pomoc iných. Natoľko sa spolieha iba sám na seba, že ho vlastne musíte prosiť, aby od vás prijal nejakú službu. Ľudia narodení v roku Byvola majú dynastické sklony. Tak ako to zodpovedá ich povahe, starostlivo a svedomito budujú až po poslednú maličkosť. Túto húževnatosť v génoch dedia po Byvolovi i jeho deti a nasledujúce pokolenia aj vtedy, keď sa nenarodia v rovnakom znamení. Jeho vynikajúca povaha ho predurčuje na staviteľa ríše. Urobí všetky opatrenia, aby svojim potomkom zabezpečil blahobyt a prežitie. Ako hlava rodiny demagogicky predpisuje zákony a neuznáva mladícke rebélie. Buduje si život okolo svojho domova, práce a kraja, vždy uprednostňuje dlhodobé a isté investície. Keďže je typickým človekom návykov, nemá sklony k hazardu, riziká a vyhrotené situácie ho znervózňujú, lebo ohrozujú pocit istoty, ktorý v hĺbke srdca nevyhnutne potrebuje.

Z dvanástich znamení zvieratníka pestrý Kohút prinesie do Byvolovho prizemného života slnečný jas a bude mu skvelým partnerom. Obaja majú rešpekt pred autoritami, obdivujú výkonnosť a sú veľmi oddaní svojim povinnostiam. Tieto spoločné vlastnosti ich zjednocujú. Rovnako výborne sa k nemu hodí milý Potkan a múdry Had, obaja budú prechovávať hlboké city k úctyhodnému Byvolovi. Drak, Zajac, iný Byvol, Kôň, Prasa a Opica sa tiež dobre znášajú s Byvolom, hoci nie tak dokonale ako predošlé znamenia. Pes ho však pokladá za nudného a vyčíta mu nedostatok zmyslu pre humor. Byvol sám priliš nestojí o náladovú Kozu a nespratného Tigra, týchto zas uráža jeho rozkazovanie. Nech je akýkoľvek, jedno je isté: Úspechy, ktorým sa Byvol teší, získal jedine vlastnou zásluhou. Slovom, mocný a disciplinovaný Byvol neočakáva, ale ani nezíska nič zadarmo. Tento spoľahlivý typ sa presadí ako víťaz jedine vďaka vlastnému úsiliu a nikto si víťazstvo nezaslúži väčšmi ako on.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.083 s.
Zavrieť reklamu