Drak čínsky horoskop

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 18.11.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 1 845 slov
Počet zobrazení: 9 803
Tlačení: 572
Uložení: 592
Drak
Mocný a veľkolepý Drak z mýtického folklóru nás ani na chvíľu neprestáva očarúvať a podnecovať našu fantáziu. A tu treba povedať, že niektoré z jeho magických vlastností, či už iluzórnych alebo nie, majú aj tí, čo sa narodili v jeho znamení.

Drak je človek veľkorysý, plný vitality a sily. Preňho je život ako pestrofarebná žiara a je ustavične na pochode. Či je už sebecký, výstredný, dogmatický, rozmarný alebo strašne požadovačný a nerozumný, vždy je obklopený húfom obdivovateľov. Hrdý, vznešený a veľmi priamy Drak si vytýči svoje ciele už v mladosti a od iných vyžaduje takú istú vysokú úroveň a dokonalosť ako od seba samého. V Číne Drak symbolizuje cisára alebo chlapa. Predstavuje silu. O tých, čo sa narodili v jeho roku, sa vraví, že nosia roh osudu. Už dieťa Drak sa rado podujíma na dôležité úlohy a prijíma zodpovednosť, i keď je náhodou najmladšie v rodine. Starší Dračíci neraz vychovávajú mladších súrodencov s väčšou autoritou ako rodičia.

Drak je skutočnou zásobárňou energie. Jeho dravosť, dychtivosť a priam zbožná zanietenosť často až blčia ako ten povestný oheň, ktorý drak chrlí z papule. Má potenciál vykonať veľké veci, čo je jeho šťastie, pretože strašne rád sa veľkolepo predvádza. No ak si neudrží mladícke nadšenie, môže stratiť vnútorný oheň a skončiť ako obláčik dymu. Drak má najväčšiu šancu presláviť sa prostredníctvom tlače. Nech urobí čokoľvek, dobré či zlé, vždy sa mu podarí dostať na titulnú stranu. Číňania ho nazývajú strážcom bohatstva a moci. Znamenie, ku ktorému patrí, je rozhodne úspešné. Na druhej strane je Drak znamením najväčšmi náchylným k megalománii. Mocného Draka je ťažké, ba niekedy až nemožné napadnúť. Má vo zvyku zastrašovať tých, čo sa mu opovážia čeliť. Zlostný, pohrdlivý Drak sa môže prejaviť ako veľký zlý vlk pred vašimi dverami. Dovtedy bude vrčať a fučať, kým vám neodfúkne dom sponad hlavy. No Drak napriek neskrotnej povahe a dogmatizmu býva neraz aj rodinne založený. Čo aké nezhody sa v príbuzenstve vyskytli, na všetko zabudne a odsunie to bokom, keď ho zavolajú na pomoc. Je schopný povzniesť sa nad všetky rodinné nezhody a okamžite štedro poskytnúť pomoc. Rodina však musí rátať s prísnym ponaučením, len čo kríza pominie. Drak zriedka plytvá slovami. Svoje názory cituje ako cisárske edikty. A keby náhodou rojčil o právach slobodného slova a demokracie - neverte mu. Sám sa cíti povznesený nad zákon a to, o čom káže, v praxi nerobí. Na Draka pôsobí strašne tiesnivo, ak má byť príjemný, milý, medoústy. Keď ho k tomu nútia, žiada sa mu reagovať hrubo, grobiansky a celkom bezohľadne. Nepokúšajte sa však použiť na neho rovnakú metódu. Na neho to jednoducho neplatí, iba ak ste takisto Drak a rozhodnete sa bojovať. To si potom my ostatní môžeme posadať dookola a pozerať na ten nádherný ohňostroj, popri ktorom sa oslava štátneho sviatku javí ako narodeninová torta so sviečkami.

O Drakovi sa napriek jeho citovým výbuchom nedá povedať, že by bol sentimentálny, citovo založený alebo veľmi romantický. Lásku a zbožňovanie prijíma ako samozrejmosť, to mu jednoducho patrí. Inak je zaťatý, nerozumný a neznesiteľný, keď je podráždený, ale odpustí vám, len čo sa vybúri a prejde mu zlosť. A keďže predpokladá, že všetko pôsobí dvoma smermi, očakáva za svoje omyly aj vaše odpustenie. Občas môže dokonca zabudnúť na ospravedlnenie, čo prípadne pôsobí ako hrubosť, ale Drak naozaj nemá čas na dlhé vysvetľovačky ani sa nemôže zaťažovať hádkami a malichernosťami. Chce už zas pokračovať v činnosti. Drak môže byť rozhodný a rázny, ale iste nie je prefíkaný ani podlý. Odmieta lacnú prispôsobivosť a úskoky pri vyjednávaniach. Keby v súťaži mala rozhodovať iba sila, Drak by vyhral a nemusel by ani pohnúť prstom. Lenže často býva pridôverčivý, prenáhlený a zvedený vlastnými skvelými predstavami - preto nedáva dostatočne pozor na možné nástrahy a skupinové intrigy, ktoré ho môžu zraziť. Namiesto aby šiel oňuchávať, čo sa varí pod pokrievkou, radšej tiahne do boja a neraz odmietne ustúpiť, aj keď stojí tvárou v tvár obrovskej presile. Keďže je priveľmi hrdý, odmieta privolať si pomoc, a priveľmi sebaistý, zriedka sa poistí rezervami. Natoľko sa sústredí na napredovanie, že si zabudne kryť chrbát a boky. Je príliš priamy, teda odmieta klamať. A navyše sa ani nedovtípi, že ho chcú zmanipulovať chytráckym presviedčaním, a zväčša ani nerozozná nekalé a podvratné zámery nepriateľa. Pre Draka je nesmieme dôležité, aby mal v živote určitý cieľ alebo osobité poslanie. Proste mu nejde k duhu len vylihovať a nič nerobiť. Vždy musí mať za čo bojovať, čo dosahovať, čo naprávať. Vari myslíte, že inak by dokázal udržať ten vnútorný oheň, aby nevyhasol? Bez svojich obľúbených návrhov, bojovných plánov a ďalších nemožných programov je ako parná lokomotíva bez uhlia. Keď vypustí paru, stratí záujem a radosť zo života.

Draka, podobne ako Hada, priťahuje úspech, no pretože svoje názory prejavuje bezprostrednejšie a neúspechy mu akosi odčerpávajú viac fyzických síl, zväčša je ušetrený hlbokých psychologických problémov. A keďže je človekom činu, sám sa vydá na križiacke výpravy, vedie demonštrácie, píše do novín alebo zozbiera milión podpisov na nejakú petíciu. Tento spôsob chrliť oheň a pekelnú síru ho účinne zbavuje každej vnútornej neurózy, ktorou by inak trpel.

Žena zo znamenia Draka je veľkou dámou tohto cyklu. Stáva sa hlásateľkou zrovnoprávnenia žien. Rozdiely rovnoprávnosti a diskriminácie prebúdzajú v nej najbúrlivejšie vášne. Čo dokáže muž, ona pravdepodobne dokáže lepšie. Nikdy ju nepodceňujte! Porazí vás vašou vlastnou zbraňou, alebo umrie v úsilí dokázať to. Nikdy neostane nečinne stáť, aby sa podriadila osudu. Ona je základom, na ktorom sa budujú impériá, niekdajší matriarchát. Skúste s ňou hrať nečistú hru, a zrútia sa nebesá. Pravdu povediac, žena narodená v tomto znamení je jednoznačne rozumovo založená osoba. Prejavuje to i spôsobom, ako sa oblieka, praktické a účelné šaty jej vyhovujú najlepšie. Nijaké volániky,jemné čipky, gombičky a mašle, všetko čo najjednoduchšie. Najmilšie sú jej šaty, ktoré sa ľahko obliekajú a vyzliekajú, dovoľujú maximálnu pohyblivosť. Nenávidí obmedzovanie každého druhu. Ak má vojenské sklony, v kútiku srdca by najradšej zaviedla nosenie rovnošaty. Takto vystrojená, naškrobená, svieža a so skvelým pocitom vlastnej suverenity, môže vyraziť do práce bez každodennej starosti, čo si obliecť. Mladá Dračica sa zriedka, ak vôbec, ovešia ozdobami či klenotmi. Brilantnosť nosí v mysli a tá žiari aj bez príkras. Hrdosť na seba je vysoko zastúpená u všetkých Drakov a ženy nie sú výnimkou. Žena tohto znamenia neočakáva, aby sa k nej správali ako k bohyni, hoci sa cíti, akoby ňou bola. Vyžaduje si len rešpekt a urobí, čo je v jej silách, aby si ho získala. Je dokonale emancipovaná, takže s násilníckymi taktikami u nej nič nedosiahnete. Môžete sa rovno vzdať - posledné slovo bude mať vždy ona. Drak napriek všetkým nedostatkom, ktorých má asi toľko ako cností, vyžaruje svoj ligot na každého. Nie je malicherný ani neochotný. Možno veľa frfle, ale nevie odmietnuť podporu tým, čo sú v núdzi, a keď máte ťažkosti, podá vám pomocnú ruku. Zväčša to nerobí preto, že by prejavoval skutočný súcit alebo úprimnú starostlivosť, pomáha predovšetkým z hlbokého zmyslu pre povinnosť, ktorý prechováva voči každému. Drak sa akosi vždy musí prejaviť pozoruhodne. Môžete sa spoľahnúť, že bude stáť na vašej strane a nedopustí, aby ste sa dostali do nešťastia, ak tomu bude môcť zabrániť. Vyčerpá všetky svoje možnosti, kým uzná, že utrpel porážku. Je extrovertný, milovník prírody, býva aktívnym športovcom, cestovateľom a má dar skvelej výrečnosti. Je obdarený všetkými vlastnosťami superobchodníka, on a skupina jeho verných nasledovníkov vždy musia niečo presadzovať.

Poveternostné podmienky v čase, keď sa Drak narodil, do veľkej miery ovplyvňujú jeho život. Dráčik narodený za búrky bude viesť búrlivý a nebezpečný život, bude ho lákať riziko alebo veľkolepé zážitky. Ak sa narodí v deň, keď sú more (jeho prapôvodný domov) a obloha pokojné, bude mať bezpečnú existenciu a milšiu povahu.

Drak sa nežení mladý, ale nechce ostať ani starým mládencom. Je celkom spokojný, keď vedie samostatný život, lebo práca a kariéra ho dostatočne zaneprázdňujú. Zriedka mu chýbajú priatelia či obdivovatelia, takže o spoločnosť nemá núdzu.

Drak nie je márnotratník, ale ani žgrloš. Je veľkorysý, pokiaľ ide o peniaze, ale či má vyrovnaný bankový účet, tomu venuje mizivú pozornosť, až kým sa neobjavia sľubné náznaky veľmi výnosného obchodu. Drak je osoba superpozitívna. Nič ho nadlho nezlomí, dokonca i zo stavov hlbokej stagnácie sa spamätá skôr než ktokoľvek iný. Svojou schopnosťou udržať sa nad vodou dokáže presvedčiť aj o tom, čo nemá hlavu ani pätu.

Pre znamenie, ktoré nikdy neakceptuje porážku, predstavuje Drak sám pre seba najhoršieho protivníka. Ak je presvedčený, že má pravdu, vrhá sa strmhlav i do katastrofálnej situácie. Vravíte, že je pompézny a ničí sám seba? Nie, vlastne ani nie. Je to dané len tým, že tento človek musí uskutočniť svoje plány bez ohľadu na následky. Veď prišiel na svet preto, aby pozdvihol úroveň do nebotyčných výšok, a čím väčšmi sa pokúšate odvrátiť ho od jeho zámeru alebo odviesť od ťažkostí, tým bude neústupčivejší. Žije podľa svojej reputácie vodcu, ktorý sa podujme prijať následky, nech sú akokoľvek nepríjemné.

Drak, nech je už akýkoľvek, je priama povaha - môžete z neho čítať ako z otvorenej knihy. Padne mu zaťažko predstierať city, ktoré v skutočnosti nemá. Zriedka sa o to aj usiluje. Nie je ani tajnostkár a dôvernosti si nevie dlho nechať pre seba. Hoci sa vám zaprisahá, že o tom neprezradí ani slovko, môžete si byť istí, že vo chvíli, keď sa nazlostí a začnú lietať iskry, všetko vytára. On že sľúbil nechať si to pre seba? Akéže tajnosti? Ako ho môžete v takejto chvíli otravovať triviálnosťami?

Jeho city sú úprimné, vychádzajú rovno zo srdca. Keď vyhlási, že vás miluje, môžete sa spoľahnúť, že to myslí úprimne. Ak patrí medzi hrubozrnnejších Drakov, zväčša sa prejavuje veľmi drsne. Ľahko si znepriatelí ľudí nevyberanosťou, prudkosťou či hrubosťou. Ale vcelku podnecuje činnosť. Osobne dohliada na veci, ktoré chce mať urobené okamžite, nevypisuje listy ani to nevybavuje po telefóne. Svojou prítomnosťou a magnetizmom prinúti ľudí prijať jeho spôsob myslenia. Motivuje každého, s kým príde do styku. On sám motiváciu nepotrebuje, pretože má schopnosť vyvinúť vlastnú hnaciu silu.

Nikdy vám nepadne ťažko venovať pravdovravnému Drakovi úplnú dôveru. Zriedka zaváha, odstúpi alebo sa zbaví zodpovednosti. Neveľmi ho trápia pochybnosti o sebe samom, alebo ho vôbec netrápia. Pretože má vrodeného pionierskeho ducha, svojím snažením buď dosiahne nevídané úspechy, alebo predvedie neuveriteľné príklady márnosti. Musí sa priviezť rovno až na samý okraj priepasti a sám si ju obzrieť. Zatajte dych a modlite sa, aby mu v aute dobre fungovali brzdy!

Zo všetkých zvieracích znamení najväčšmi Draka priťahuje neodolateľná Opica. Opicu zasa podobne priťahuje Drakova veľkoleposť. Spolu tvoria neporaziteľný pár. Spojenie Draka s Potkanom je rovnako priaznivá kombinácia, lebo tam, kde Drak prejavuje silu, Potkan použije lesť. Spolu dokážu veľké veci. Podobne dobré spojenectvo môže Drak uzavrieť s pokojným a vážnym Hadom, ktorého múdrosť kontroluje Drakove výstrelky. Všetci Tiger, Kohút, Kôň, Koza, Zajac i Prasa vyhľadávajú Draka pre jeho krásu a silu. Dvaja Draci vychádzajú spolu dobre, ale vzťah medzi Drakom a Byvolom môže byť dosť napätý, lebo Byvol je podobne autoritatívna povaha. Zo všetkých zvieracích znamení azda iba Pes je zlým partnerom pre Draka. Drak by sa ocitol pod prísnou kritikou, Pes je totiž dosť cynický a nepodľahne Drakovmu čaru. Nadovšetko stojí za zmienku, že hoci je Drak očarujúci, nie je hlbokomyseľný. Iba ak ovládne svoju povestnú silu, dokáže zázraky. Potrebuje ľudí, ktorí v neho veria!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#drak cinsky horoskop #drak čínsk #Drak #Čínsky horoskop #ospravedlnenie zene #Pes cinsky horoskop #Drak cinsky #Drak znamenie #Cinsky znamenie horoskop


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.031 s.
Zavrieť reklamu