Sloník Bimbo

Slovenský jazyk » Rozprávky

Autor: ofelia (20)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 12.02.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 192 slov
Počet zobrazení: 690
Tlačení: 19
Uložení: 23

Sloník Bimbo

Rozprávka zo ZOO

Zvieratká, ktoré žijú v ZOO, majú svoj vlastný, tak trochu zvláštny život, v podstate v zajatí. Ich život sa odohráva v klietkach alebo vo výbehoch.

Jedným z nich je aj malý sloník Bimbo, ktorý sa narodil v ZOO. Jeho rodičia ešte žili v Afrike a do ZOO ich premiestnili preto, aby ich zachránili pred lovcami slonov a istou smrťou. Krásy Afriky spoznáva len z rozprávania rodičov. Bimbo nikdy nezažil, čo je to preháňať sa so svojim stádom po afrických savanách, kde môže na neho číhať aj nebezpečenstvo. Bol z toho aj trochu smutný. Bimbo si musel zvyknúť na zvedavé pohľady ľudí, no najmä detí, ktoré sa na neho chodia pozerať. Takto plynul jeho sloní život. Raz v noci sa mu prisnil krásny sen, ako behá po afrických savanách a bol nesmierne šťastný. Konečne sa cítil slobodný.

Keď sa ráno zobudil, uvedomil si, že to bol len sen. No krásny sen. Nebol smutný, lebo ten pocit, ako sa cíti slobodný, mal stále vo svojom srdci. Vždy keď mu bolo smutno, zavrel oči a preniesol sa do voľnej prírody, kde sa znova prechádzal po krásnej savane a dýchal horúci africký vzduch.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Rozprávky

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu