Pes (Statický opis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: hankaaa
Typ práce: Referát
Dátum: 04.03.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 178 slov
Počet zobrazení: 31 499
Tlačení: 1 231
Uložení: 1 228

Pes (Statický opis)

Vybrala som si psa, lebo to je moje najobľúbenejšie zviera. Pes je dobrý spoločník pre človeka. Poznám veľa ľudí, ktorí majú psíkov. Psi môžu byť rôznych plemien, je ich veľmi veľa. Pes môže byť hravý, bláznivý, pojašený. Na hlave má uši na sluch, oči na zrak, fúzy na hmat, nos na čuch a jazyk na chuť. Pes má iný tvar lebky ako napríklad opica, prasa alebo medveď.

Psi môžu byť odlišnej šírky a výšky podľa toho, aký je to druh. Má štyri končatiny, chvost, brucho a významnou črtou sú uši. Labky sa skladajú z vankúšikov a z pazúrov. Pes sa môže vyskytovať v domácnosti, v psom útulku, na farmách a pomáha v pri rôznych činnostiach

Jedáva granule, syr, mäso, jogurt. Pes žije väčšinou v rodinách, jedným z jeho predkov je vlk a je psovitá šelma. Väčšina ľudí má psov rada, lebo pes je dobrý priateľ človeka. Pes je veľmi dobré zviera, lebo môže pomáhať ľuďom pri rôznych ochoreniach. Pomáha aj tým, ktorí sú sami a opustení. Mnohí ľudia si život bez týchto priateľských tvorov nevedia ani predstaviť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.011 s.
Zavrieť reklamu