Prejav o znečisťovaní životného prostredia (Ekológia)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: 1sl-Simonka (21)
Typ práce: Referát
Dátum: 16.12.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 308 slov
Počet zobrazení: 3 695
Tlačení: 339
Uložení: 335

Prejav o znečisťovaní životného prostredia (Ekológia) 

Vážený pán riaditeľ, pedagogický zbor a milí žiaci.

Stretli sme sa tu preto, aby som Vám porozprávala o našej planéte Zemi.

Mali by sme si konečne uvedomiť, že pánom na Zemi nie je človek ale príroda. Človek je len jej súčasťou! Nemôže bez nej existovať, preto by sme si mali naše životné prostredie chrániť a nie ho znečisťovať.

Znečisťovanie životného prostredia spôsobuje doprava, ktorá znečisťuje ovzdušie škodlivými látkami. Človek vyrubuje lesy, zabíja živočíchy, vypúšťa škodlivé látky do riek, ktoré sa vlievajú do morí.

Týmto našim konaním, ohrozujeme vodu, pôdu, vzduch a celú prírodu. Keď chceme naďalej žiť na tejto zemi tak musíme chrániť celú prírodu. Na začiatok by úplne stačilo keby sme separovali odpad a nevyhadzovali ho do lesov a riek. V dnešnej dobe sú odpadky bežne vyhodené v lesoch a riekach. Mi ľudia zabíjame množstvo miliónov nevinných zvierat po celom svete a ani o tom nevieme, ničíme tým pôdu a ako má potom príroda žiť? Príroda naším konaním umiera.
Vyrubujeme milióny stromov len preto aby sme si tam mohli postaviť nákupné centrum? Sami seba oberáme o najdôležitejšiu vec na svete bez ktorej by sme tu neboli, bez ktorej by sme nežili oberáme sa o kyslík a aj napriek tomu sa lesy stále vyrubujú...

Vzduch si znečisťujeme napríklad dopravou. Pre človeka je čistý vzduch nenahraditeľný no toto storočie už nevie čo je to čistý vzduch. Vzduch si ničíme motorovými vozidlami ale aj elektrárňami a rôznymi továrňami. Sú to tie prípady ktoré nám veľmi pomáhajú v dnešnom živote ale naopak veľmi škodia našej prírode.

Nebudem nikoho presviedčať a ani nikoho prosiť. Mali by sme sa nad svojím životom sami zamyslieť či chceme takto žiť? Ak áno tak o pár stovky rokov tu už nemusíme byť. Je to len na nás ako sa rozhodneme záleží len na tom či chceme alebo nie.

Ďakujem za pozornosť.

Zdroj: moja fantázia
Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#ekologia #zivotne prostredi  prejav #ekologia sloh #Diskusný príspevok ekológia


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu