Ako dosiahnuť šťastie (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 29.03.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 205 slov
Počet zobrazení: 3 789
Tlačení: 217
Uložení: 204

Ako dosiahnuť šťastie (Úvaha)

Šťastie nemôžeš vyhrať ani ho chytiť, ja nepredvídateľné. Šťastie je ako deň alebo noc. Môže byť krásne, ale aj škaredé. Cestu ku šťastiu vedie iba tvoja predstavivosť a rozum. Nešťastie býva prekliatím a šťastie požehnaním. Kto má nešťastie, nemá peniaze ani prácu a nemá ani rodinu. Niektorí, ktorí šťastie majú sú usmievaví, majú rodinu a aj prácu.

Každý by chcel mať šťastie. Hovorí sa : „Šťastie na míle ďaleko“. Šťastie sa nedá popísať, je proste úžasné. Každý, kto má šťastie, má domček. Nedá sa povedať, kto má a nemá šťastie, nedá sa presne povedať či má on, či ona šťastie. Šťastie skáče ako zajac v poli. Nikto nevyrába šťastie ani ho nepredáva v obchode. Kto má šťastie, musí byť šťastný človek, nedá sa povedať, že je zlé. Nikto si šťastie nemôže kúpiť cez internet, aby prišlo poštou.

Podľa mňa je šťastie nádherná vec. Nepoznám nikoho, kto by ho nemal. Niekedy je nešťastie niekomu zaviazané celý život a niekomu naopak. Niekto nemá radosť, keď nešťastie je na ňom prilepené ako pijavica. Vždy si ľudia hovoria, že ak by sa na nich len trochu šťastia prilepilo, hneď by bol svet krajší. Viem, že si šťastie nekúpim ani ho nikde nenájdem.

Šťastie si ľudí vyberá ...

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#uvaha viac je rozum nez stastie #uvaha-je rozum viac ako stastie? #uvaha nestastie #úvaha šťastie #stastie


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu