Mier (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 196 slov
Počet zobrazení: 3 073
Tlačení: 223
Uložení: 235

Mier (Úvaha) 

Celosvetový problém, ktorý sa nerieši ľahko, je teror. Zlo, ktoré vyúsťuje do sporov medzi rôznymi štátmi navzájom. Jediným, v tejto dobe asi nesplniteľným riešením, je svetový mier. Ale kto by už len podpísal mierovú zmluvu? Ak k tomu dôjde, niekto začne nový spor a bude to pokračovať odznova.

Ľudia si nevedia uvedomiť, aký dôležitý je pre nás život. Vojny, ktoré nemajú konca–kraja, ničia domovy, vyhasínajú životy dospelých, ale aj mladých ľudí, ktorí majú všetko pred sebou. Keď nastane mier, ľuďom spadne kameň zo srdca. Mier je teplo v duši. Môže nastať aj medzi rozhádanými najlepšími priateľ mi.

Vtedy pocítite ten najkrajší pocit. Dostali ste dôveru toho, koho ste sklamali alebo mu nejako ublížili. Mier je posolstvo, ktoré hlásal Ježiš. „Majte sa všetci navzájom radi a neubližujte si.“ Každý z nás by mal vedieť povedať, jedno slovo: „Prepáč.“ Je to veľmi cenné slovo.

Ja s tým problém ne mám, ale niekedy je naozaj ťažké to vysloviť, ak nám ten človek nie je až taký blízky. Každý z mojich kamarátov povie radšej „sorry“, ako by sa mal namáhať s nejakým citovým prejavom . Najlepšie, čo môže človek urobiť, je naučiť sa odpúšťať, pretože bez toho by bol človek stratený ako stroskotanec na pustom ostrove.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#svetový mier úvaha #mier vo svete-uvaha


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.050 s.
Zavrieť reklamu