Poďakovanie riaditeľke školy

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.05.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 421 slov
Počet zobrazení: 4 333
Tlačení: 162
Uložení: 163

Poďakovanie riaditeľke školy

Deň učiteľov je dňom, kedy si pripomíname prácu všetkých pedagogických pracovníkov. Úlohou učiteľov je formovať osobnosť mladých ľudí, budúcich pokračovateľov našej práce.

Možno si mnohí z vás pripomenú ľudí, ktorí sa deň čo deň postavia pred tabuľu, zabudnú na svoje osobné radosti či starosti a spolu so svojimi žiakmi podnikajú nekonečnú púť za poznaním. Sprevádzajú ju chvíle šťastia, radosť v očiach detí pri zvládnutí náročných úloh, nadšenie z dobrej známky, ale aj smútok či slzy pri prípadných nezdaroch. Všetko to k škole patrí.

Pri príležitosti tohtoročnej oslavy Dňa učiteľov chceme upriamiť pozornosť na našu spolupracovníčku Meno a priezvisko, ktorá pôsobí celý svoj produktívny život v školských službách. Svoju pedagogickú kariéru začínala v ZŠ na Demänovskej ceste v Liptovskom Mikuláši a od roku 1981 pôsobí v Základnej škole s MŠ v Ľubeli. Vzhľadom k tomu, že tento školský rok končí svoje pôsobenie v školských službách a odchádza na zaslúžený odpočinok, chceme jej aj touto cestou vysloviť poďakovanie za dlhoročnú prácu na našej škole, za neúnavnú snahu dosahovať dobré výchovno-vyučovacie výsledky, aj za to, že viac než 20 rokov vydržala zodpovednú prácu v riadiacej funkcii. Najskôr ako zástupkyňa RŠ a neskôr ako riaditeľka školy. Je to práca náročná a vyžaduje veľa úsilia, neustáleho štúdia, sebazaprenia a trpezlivosti.

Počas svojho účinkovania v našej škole vykonala veľký kus práce. V období viac či menej úspešných reforiem, vynakladala nemalé koncepčné úsilie, aby sme obstáli v požadovanej náročnosti a dospeli k čoraz priaznivejším výsledkom vo všetkých oblastiach výchovy a vzdelávania aj v mimoškolskej činnosti.

Práca riaditeľa školy si v súčasnom období vyžaduje veľa pedagogickej, ale i psychologickej invencie, vyžaduje jeho perfektné reakcie na rozličné ľudské situácie a problémy, aby dokázal operatívne riešiť predvídané aj nepredvídané otázky. Byť riaditeľom znamená byť nielen manažérom, ekonómom, obchodníkom, ale aj psychológom, zdravotníkom, poradcom a dôverníkom.

Nespočetné množstvo problémov žiakov, ktoré musí denno-denne v škole riešiť, stavajú riaditeľa často do úlohy policajta, vyšetrovateľa, či sudcu. Naša pani riaditeľka sa každý problém snaží vyriešiť čo k najväčšej spokojnosti dotknutých detí a ich rodičov.

V mene nášho kolektívu sa chceme pani riaditeľke poďakovať za to, že nás svojou náročnosťou a osobným príkladom neustále posúva ďalej. Hoci nášmu pedagogickému kolektívu nikdy nechýbala chuť a odvaha do práce, neustále nás vedie k tomu, aby sme sa stále vzdelávali a skvalitňovali svoju prácu pre spokojnosť detí aj ich rodičov. Dôkazom toho je dnes rušný a tvorivý život školy, plný zaujímavých, pútavých a originálnych aktivít pre žiakov, ktoré už majú svoju tradíciu a zameriavajú sa na maximálny rozvoj osobnosti každého žiaka.

Pod jej vedením sa celý pedagogický kolektív usiluje o to, aby po ukončení školskej dochádzky odchádzali všetci naši žiaci vzdelaní primerane ich mentálnej úrovni, čestní, slušní a šťastní a vždy len v dobrom spomínali na ZŠ s MŠ v Ľubeli.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#podakovanie policajtovi


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu