Lietajúca loď (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 202 slov
Počet zobrazení: 647
Tlačení: 69
Uložení: 65

Lietajúca loď (Rozprávanie)

Jedného dňa si chlapec Miško sadol na hračkársku loď. Bola to neobyčajná a múdra loď, ktorá chcela Miškovi čosi vyparatiť.

Keď prišiel chlapec do obývačky, zrazu bola na gauči. Rozbehla sa a Miška zobrala do krajiny zázrakov. Bol tam veľký ostrov, na ňom les a žilo tam veľmi veľa zvierat: levovták, vtákozum a vtákožrút. V lese zažíval veľa zaujímavých a strašidelných dobrodružstiev. Domov sa dostal až v noci a jeho mamka sa čudovala, kde bol celý ten čas.

O niekoľko dní mal Miško narodeniny. Malá loďka netušila, aký darček dostane. Bola vystrašená. Bála sa, že ju chlapec vymení za nové darčeky a ju dá do smetiaka. A to sa aj splnilo. Dostal novú loďku. Ale Miško bol dobrý chlapec. Popri nových hračkách nezabudol ani na svoju starú a dobrú loďku. Stará modrá loďka sa volala Tiko a nová zelená Tikuška. Od brata dostal do série tretiu loďku. Bola žltá a nazval ju Tikulienka. Otecko o týchto daroch ani netušil a zo zahrani- čia priniesol Miškovi novú sadu lodiek. Loďky sa začali hádať. Bolo to hrozné. Mamka sa nahnevala a povedala, že ak neprestanú, všetky ich vyhodí na smeti- sko.

Od tej doby sa loďky tvária, akoby im uleteli včely.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu