Kto má šťastie, tomu netreba rozumu (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 193 slov
Počet zobrazení: 1 329
Tlačení: 89
Uložení: 89

Kto má šťastie, tomu netreba rozumu (Úvaha)

Tak často počúvam túto vetu. Ale čo vlastne to šťastie je? Ide o rozum alebo len náhodu? Dá sa kúpiť alebo získať svedomitosťou? Myslím si, že táto veta trápi mnoho ľudí tak ako mňa. Preto som sa rozhodol nad ňou uvažovať.

Často máme šťastie len pár dní a potom akoby vyprchá. Pre niekoho je šťastím rodina, priatelia, domov a pre niekoho iba peniaze. Je pravda, že keď už máme to šťastie, rozumu nám veľa netreba, lebo šťastie robí potom veľa práce za nás. Keby sme napríklad vyhrali v lotérii, nebola by to zásluha nášho rozumu, ale šťastia. Keby sme dostali jednotku z písomky, na ktorú sme sa neučili, tiež by to podľa môjho názoru bolo len šťastie. Ľudia si často myslia, že nemajú šťastný deň, ale práve ten deň je šťastím. To, že máme rodinu, domov, čo jesť a čo piť to je šťastie.

Kto má šťastie, tomu netreba rozumu. Podľa môjho názoru je potrebné šťastie, ale aj rozum. Myslím si, že šťastie je len sled náhodných a potešujúcich vecí, a rozum je všetko to, čo máme v hlave. Podľa mňa je šťastie viac ako rozum.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#uvaha-kto ma stastie netreba mu rozumu


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.026 s.
Zavrieť reklamu