Ako by sa nám žilo bez mobilov (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Referát
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 253 slov
Počet zobrazení: 1 423
Tlačení: 83
Uložení: 82

Ako by sa nám žilo bez mobilov (Úvaha)

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako by vyzeral svet bez mobilov? Ja áno, no neviem si to úplne predstaviť.

Keby sme nemali mobily, venovali by sme sa iným aktivitám. Hrali by sme rôzne hry, chodili by sme von a používali svoju fantáziu na tvorenie nových vecí. Bolo by to prospešné preto, aby sme sa viac rozprávali a stretávali. Ale poďme späť do reality. V dnešnej dobe už ľudia, ale najmä deti, sú od mobilov skoro závislí. Niektorí si bez mobilov nevedia predstaviť deň, iným to problém nerobí.

Aj keď nám mobily uľahčujú život a veľa vecí je jednoduchšie urobiť, stačí málo, aby sme sa dve hodiny nevedeli pohnúť z miesta. Ako sa to u nás hovorí presurfovať internet a prezrieť novinky na rôznych novodobých aplikáciách nie je pre nás žiadny problém. Tieto nové technológie na nás veľmi vplývajú, takže je veľmi ťažké sa tomu vyhnúť. Určite viacerých z vás rodičia alebo starí rodičia poúčali o tom, ako nám to kazí zrak a ako z toho môžeme ,,zblbnúť“.

Majú síce pravdu, no vysvetliť im to by bolo dosť náročné. Nevedia nás pochopiť, pretože oni takú možnosť nemali. Žili náročnejšie a z mnohých vecí si nerobili ťažkú hlavu. Tí, ktorí bývali od seba ďalej, nevedeli o sebe nič. No rodiny a priatelia, ktorí boli blízko seba, si informácie posúvali. Mali to dosť ťažké, o tom niet pochýb!

V dobe, v ktorej žili oni, by som asi žiť nechcela. Takto sa nám žije pohodlnejšie a mne to vyhovuje.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu